вівторок, 19 листопада 2019 07:10

Мільярдер вирощував марихуану на острові

Минулого тижня поліція затримала засновника канадського цирку "Дю Солей" 60-річного Ґі ЛАЛІБЕРТЕ. Його звинувачують у вирощування і розповсюдженні марихуани. Мільярдеру загрожує до 10 років позбавлення волі.

За даними поліції, Ґі Лаліберте вирощував канабіс на своєму острові Нукутеп у Тихому океані. Його затримали, коли прилетів туди. Частину звинувачень він відкидає.

— Я вирощував марихуану лише для власних медичних потреб, — каже Ґі Лаліберте. — До обігу наркотиків я не причетний. Вирощений мною канабіс не вивозили за межі острова.

Архіпелаг Нукутеп він придбав 2007 року. Там збудував готель на 52 місця. Ціни за тиждень проживання починаються від 900 тис. євро — майже 2,7 млн грн.

— Я довго мріяв знайти чарівне місце у світі й створити там щось неймовірне, — говорить Лаліберте. — Шукав його 10 років. Якось друг розповів про безлюдний Нукутеп. Я одразу в нього закохався. Це — вишуканий острів і прекрасний сховок від людської метушні.

Статки Лаліберте оцінюють у $1,3 млрд (32 млрд грн). Кар'єру почав із вуличних виступів: ковтав вогонь, пересувався на ходулях, грав на акордеоні. 1984 року із другом у канадському Монреалі заснував цирк "Дю Солей". Його штат складається із понад чотирьох тисяч працівників. Артисти гастролюють по всьому світу. Річна виручка цирку перевищує $60 млн. 2015-го Лаліберте продав більшу частину його акцій. Керує компанією, що інвестує в мистецтво, розваги й технології. Був двічі одружений. Має п'ятеро дітей.

Зараз ви читаєте новину «Мільярдер вирощував марихуану на острові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі