пʼятниця, 26 листопада 2010 03:45

Мер Полтави хоче здобути вищу освіту

Автор: фото: Інна МОСКАЛЬЧУК
  Олександр Мамай у середині вересня у християнському центрі ”Благодать” у селі Яцинова Слобідка
Олександр Мамай у середині вересня у християнському центрі ”Благодать” у селі Яцинова Слобідка

Міський голова Полтави 42-річний Олександр Мамай вирішив здобути вищу освіту. Подав документи на вступ до Полтавської державної аграрної академії на агрономічний факультет. У вівторок склав перший іспит — диктант з української.

— Прийшов на дев'яту ранку й сів за парту з усіма абітурієнтами, — розповідає мер. — Текст не надто складний. Але треба було бути уважним до знаків пунктуації.

Попереду іспити з математики та історії. До них спеціально не готуватиметься. Каже, розраховує на знання. Студентом має стати протягом тижня.

Навчатиметься заочно. Це коштуватиме 2,3 тис. грн на рік, кажуть у приймальній комісії вузу. Навчання триватиме п'ять років.

— Вечори у мене вільні, шкідливих звичок не маю, — говорить міський голова. — Тому кілька годин на лекції знайду.

Олександр Мамай після школи пішов працювати складальником на завод. 1986 року вступив до Полтавського інженерно-будівельного інституту. Провчився чотири місяці й кинув — дружина завагітніла, а перевестися на заочне не вдалося. Працював вантажником, двірником, малярем-штукатуром. 1996-го став підприємцем, торгував на базарі. 10 років тому очолив сільськогосподарське підприємство "Інтер-Агро". Зараз це одне з найпотужніших агроформувань області з валовим доходом 1,5 млрд грн. Це три річні бюджети Полтави.

У законодавстві про вибори зазначено, що кандидат на міського голову повинен мати право голосу та бути несудимим. Про обов'язкову наявність вищої освіти не йдеться.

Її не має і Валід Арфуш — віце-президент Національної телерадіокомпанії України. А також бразильський екс-президент Луїс Інасіу та керівник корпорації "Майкрософт", найбагатша людина планети Білл Ґейтс.

Зараз ви читаєте новину «Мер Полтави хоче здобути вищу освіту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі