вівторок, 04 жовтня 2011 06:45

"Максимум, що вигравав, — 80 тисяч гривень"

Автор: фото: Сергій Старостенко
  Нардеп Олег Ляшко показує напівпорожній холодильник у своїй столичній квартирі. У ньому стоїть півпляшки арманьяку, абрикоcове варення і почата коробка шоколадних цукерок
Нардеп Олег Ляшко показує напівпорожній холодильник у своїй столичній квартирі. У ньому стоїть півпляшки арманьяку, абрикоcове варення і почата коробка шоколадних цукерок

Нардеп 38-річний Олег Ляшко живе в двокімнатці неподалік столичного метро Арсенальна.

— Вона належить мені п'ять років. Це бюджетний варіант. Усього 95 квадратних метрів. Доти 10 років мешкав в однокімнатці на 19 "квадратів". Квартира була на восьмому поверсі, то навіть штор не вішав. У вікна ж ніхто не заглядає. Спав на підлозі, бо ліжка не мав, — розповідає депутат біля свого будинку, куди під'їхав "Рендж Ровером". Олег одягнутий у світлий костюм.

— Узагалі це депутатський будинок. У першому під'їзді живуть Слава Кириленко та Іра Геращенко. У другому — Слава Вакарчук і Юра Павленко. Ми коли бачимося, вітаємось. Не знаю, чого вони тут усі зібралися. Бо квартири не є вже й такі хороші. Але дехто цілі поверхи повикуповував. А на мене ніхто не звертає уваги, бо живуть або депутати, або їхні родичі.

У під'їзді нардеп вітається із консьєржкою. Там охайно й чисто.

— Улітку скинулися по кілька тисяч під'їздом і зробили тут ремонт. Але дехто пожлобився. До цих пір не дав. І знаєте хто? Депутати й інші небідні люди.

Піднімаємося на третій поверх. Ляшко відчиняє металеві двері на сходовому майданчику.

— У мене двоє сусідів. Один викупив квартиру, вона стоїть порожня. А зліва живе жіночка, з якою лише вітаюся зранку. Заходьте і роззувайтеся, — запрошує до помешкання.

Всюди чисто. Вітальня та кухня з'єднані в одну кімнату-студіо. Вікна в ній від стелі до підлоги. Є два санвузли, невелика гардеробна і спальня. Ремонт у стилі мінімалізму.

— Я дуже охайний. Це мені прищепили ще в дитбудинку. Там примушували вранці застеляти ліжко, чистити зуби, руки мити. Навіть коли корів у колгоспі пас, одягав білу сорочку. Але вдома не прибираю, бо не маю часу. Є домробітниця Таня, вона прибирає раз на тиждень, — відчиняє вікна. — Коли їду, завжди плотно їх закриваю. Відкритими лишати боюся, а то залізе якийсь злодюга.

Біля білого шкіряного дивана — набір для крокету і ключка для гольфа.

— Гольф — елітний вид спорту на газоні. А вдома він мені служить для заспокоєння нервів. Чим більше не попадаєш, тим більше хочеться попасти.

Ляшко відчиняє холодильник. Там майже порожньо. Є півпляшки арманьяку, абрикосове варення і почата коробка шоколадних цукерок.

— Оце бачите, який я холостяк. Варення не знаю скільки років уже стоїть. Харчуюся в ресторанах і забігайлівках. Це недорого. 100 гривень, і поїв. Живу на депутатську зарплату, 14 тисяч гривень. Продав землю, гроші поклав у банк і маю ще звідти відсотки. Колись на життя заробляв тим, що зерно продавав. В одному колгоспі купив вагон зерна, а в другий перепродав.

Запрошує до спальні. На полицях багато ароматизованих свічок і фотографія доньки, 8-річної Владислави.

— Ось моя мала. Красуня! Позавчора бачився. Привіз їй дві ляльки із нової колекції "Барбі". А влітку провели з нею та її мамою тиждень у Криму. В доньки моє прізвище. Розповів про неї недавно, бо почали говорити всю цю херню (чутки про гомосексуальність Ляшка. — "ГПУ"). А взагалі не хотів втягувати дитину в публічне життя.

Запитую, як познайомився із матір'ю доньки.

— З Росітою? В залі гральних автоматів на бульварі Лесі Українки. У перерві між випуском опозиційної газети їхав грати туди. Насправді це була хвороба, бо інколи сидів там ночами. Максимум, що вигравав, — 80 тисяч гривень. Зробив за них ремонт у квартирі. Але не менше й програвав. Кинув грати, як став депутатом 2006-го.

Викурював по дві пачки цигарок на день.

— Кинув на своє 35-річчя. Зробив собі такий подарунок. Ось уже чотири роки жодної цигарки. З тодішньою коханою Таньою розійшлися через куріння: я кинув, а вона ні.

Ляшку приписували роман із моделлю Сніжаною Онопко.

— Це неправда. Ми познайомилися в літаку і кілька разів бачилися. Це не мій смак. Я не люблю худих, довгих, зазнайчевих і зверхніх. Та й за її мірками я бідняк.

Зараз ви читаєте новину «"Максимум, що вигравав, — 80 тисяч гривень"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі