четвер, 11 червня 2009 18:55

Людмилі Зикіній виповнилося 80 років

Сьогодні співачка Людмила Зикіна розпочала концертний тур по Росії, присвячений своєму 80-річчю. Ювілей народна артистка СРСР відзначила 10 червня.

У репертуарі Зикіної понад 2,5 тис. народних пісень. Тираж її платівок перевищує 6 млн. За кілька місяців до ювілею на концертах співачка з"являлася зі своїм приятелем, лікарем-реаніматологом Володимиром Константиновим.

— В последние годы мне сделали несколько операций, — каже Людмила Георгіївна. — Последнюю — осенью 2007-го. Вставили английский искусственый тазобедренный сустав. Боль, мучившая меня десятки лет, исчезла. После операции я начала лучше ходить, ожила! А в конце прошлого лета упала, запутавшись в штанине. Сломала руку, повредила спину. Снова осень и зима прошли в болезнях. Я серьезно лечилась и даже телевизор не смотрела. А Владимир Константинов трижды вытаскивал меня.

Зикіна живе із вдвічі молодшим Михайлом Кізіним, солістом ансамблю "Росія", який організувала 1968-го. Мають квартиру в Москві, іномарку з особистим водієм й урядову дачу в селищі Архангельське.

— Я в юності кохав Зикіну як жінку і зумів таки завоювати її серце, — каже Кізін. — Умовив попрацювати над книгою мемуарів. З цього почалися наші стосунки. У підборі співаків для ансамблю вона радиться зі мною. А після прослуховування я їх відшиваю.

Людмилі Георгіївні приписували романи із багатьма кавалерами. У 1970-х пліткували про стосунки зі співаком Йосипом Кобзоном.

— Якось при всіх він заявив: "Хочу від тебе дитину!" Наступного дня про "роман" пліткували на всіх кухнях. Коли я відзначала 75-річчя, Йосип на сцені жартома оголосив: "Зикіна, як і раніше, хочу від тебе дитя! " Кажу: "Йосипе, поїзд уже рушив". А він: "Поїзд, може, і рушив, але свисток зостався!"

Заміжньою була чотири рази. У 22 роки побралася з інженером Владленом Поздновим.

— Він не витримав божевільного ритму життя, — згадує. — За три роки ми розійшлися.

Із Євгеном Сваловим, фотокореспондентом журналу "Радянський воїн", співачка познайомилася в тролейбусі. Разом зустріли Новий рік, за рік одружилися. 1962-го Зикіна гастролювала в Індії. На вулиці побачила старого індуса. Він узяв її руку погадати: "Додому приїдеш, розлучишся. У твого чоловіка роман з іншою".

— Іще сказав, що в лобі зірку ношу, стану відомою на весь світ. Жодному слову не повірила. — згадує. — А коли повернулася в Москву, виявила, що чоловік справді зраджував. Одразу розійшлися.

У моєму житті були чотири чоловіки

Третій чоловік Зикіної, викладач іноземних мов Володимир Котелкін, намагався вивести кар"єру коханої на міжнародний рівень. Він декілька років навчав її англійської, доки не розійшлися.

— Володя не розумів, що не секс робить шлюб міцним, а душевна гармонія, — каже вона.

Учетверте Людмила Георгіївна вийшла заміж за молодшого на 14 років баяніста й диригента ансамблю "Росія" Віктора Грідіна. Заради неї він залишив дружину й доньку.

— Його запитували: "Ну навіщо тобі потрібна ця стара?" А він відповідав: "Ця стара краща за вас, молодих", — згадує Зикіна. Деякі шептали мені на вухо: мовляв, він інших по ресторанах водить. Але я не слухала. У душі, звісно, переживала, але виду не подавала. Ми багато працювали. Думаю, тому наш шлюб і розпався через 17 років. Ми стали колегами, а не подружжям.

Грідін помер у квітні 1997-го від цирозу.

— У моєму житті були чотири чоловіки, яких я і не любила зовсім. А коханців ніколи не було. Кожного разу сподівалася, що сім"я — назавжди. Але звичайного жіночого щастя не пізнала, — каже Зикіна.

Зараз ви читаєте новину «Людмилі Зикіній виповнилося 80 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі