пʼятниця, 29 січня 2016 06:45

Ляльки продають за дев'ять тисяч гривень

Автор: Ярослав Тимчишин
  Співак Павло Табаков прийшов подивитися на свою лялькову копію в образі мавпи. 17 ляльок відомих українців показали у львівському ресторані ”Грушевський сінема джаз”
Співак Павло Табаков прийшов подивитися на свою лялькову копію в образі мавпи. 17 ляльок відомих українців показали у львівському ресторані ”Грушевський сінема джаз”

— Славко Вакарчук завжди такий стриманий, серйозний. Зовсім не сподівалася побачити його в образі мавпи, — каже 22-річна Ярина Яремко у львівському ресторані "Грушевський сінема джаз". 20 січня там відкрили виставку ляльок відомих українців в образах мавп. 17 персонажів виготовили учасниці львівського мистецького об'єднання "ЛАДін Клаб". Лялька лідера гурту "Океан Ельзи" Святослава Вакарчука стоїть на підвіконні. Її одягнули в білий светр і чорний жилет, у правій руці тримає мікрофон.

По обіді наступного дня до ресторану заходить львівський співак Павло Табаков, 37 років. Бере свою мавпячу копію, що сидить на місяці.

— Точно я, — сміється Табаков. — Навіть светр відновили. Його вже не ношу — після прання розтягнувся. Тут я такий романтичний. Проситиму, аби зробили більшу ляльку. Залюбки куплю. Хоча себе асоціюю з конем. Народився в рік Коня. Усе життя тягну себе й когось за собою.

Павло йде розглядати інші роботи.

— Це Руслана. Але вийшла більше схожа на Гайтану. А Дзідзьо який прикольний! — показує на ляльку співака Дзідзьо у блакитному спортивному костюмі. Він висолопив язика. Тримає свиню на повідку.

Мавпи коштують від 9 тис. грн. Гроші від їх продажу передадуть дітям, які втратили батьків у зоні АТО.

— Створити ляльку — тривалий процес. Починається з ескізу, закінчується пошиттям одягу, всаджуванням волосся, розписом. На Руслану-мавпу я витратила три місяці, — каже організатор проекту, автор ляльки співачки Руслани 35-річна Лана Малкова-Мостова. — За східним календарем 2016-й — рік Мавпи. Кожна май­стриня вибирала персонажа, близького по духу. Автор ляльки письменника Юрія Андруховича під час роботи перечитувала його твори. Май­стриня, яка працювала над образом Святослава Вакарчука, слухала його пісні. Дизайнер іграшки Оксани Караванської передивлялася відео з нею. Намагалася відчути характер. Про виготовлення двійників усіх повідомили. Ніхто не заперечував. Оксана Караванська просила не забути про її симпатичні вушка. Надала свої вишиванку, взуття, сумку, джинси, щоб змогли відтворити.

— Оксана казала: тепер знаю, якою буду в 90 років після кількох пластичних операцій, — говорить Катерина Бойчук, піар-менеджер ресторану "Грушевський сінема джаз". — Мені подобається образ Жені з "95-го кварталу" — весело на нього ззаду дивитися, — показує на шоумена Євгена Кошового. Його зобразили мавпою із широкими лапами й довгим хвостом.

Виставка триватиме місяць. Майстрині готують наступну — ­політичну. Для неї вже зробили ­ляльок мера Львова Андрія Садового та екс-прем'єрки Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Ляльки продають за дев'ять тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі