пʼятниця, 27 грудня 2019 07:15

Краще святкувати у вузькій компанії

За китайським календарем, рік Металевого Пацюка розпочнеться 24 січня. Тому в новорічну ніч догоджати йому не обов'язково, бо ще триватиме рік Кабана.

У ніч на 1 січня найсильнішим буде вплив Марса, Сатурна, Місяця й Венери. Сонце матиме менше сили, бо напередодні Нового року відбудеться сонячне затемнення. Не варто одягати золоті прикраси, сукні з відкритою спиною та брендові речі, що підкреслюють статус.

Із 24 грудня по 12 січня краще не їхати далеко від дому. Якщо плануєте зустріти Новий рік не в Україні, то можна обрати гори, а не пляж. Вдалі для святкування Грузія, Чорногорія, Німеччина та Ірландія. В Україні — зупиніться на Карпатах.

Відмовтеся від маскараду. Краще святкувати у вузькій компанії. Оточіть себе найріднішими. Добре, коли за столом сидітиме найстарша людина роду. Вона буде символом згуртованості.

В оздобленні дому використайте метал, хутро і дерево. Цьогоріч краще не обирати паперових іграшок. Посеред столу поставте сріблясту свічку. Для декору викори­стовуйте сніжинки і штучний сніг.

Замість звичних паперових серветок краще використовувати тканинні рушники, силіконові килимки під тарілки. Сервіруйте стіл дерев'яними, керамічними й металевими тарілками й кухлями. Відмовтеся на цей вечір від скляного посуду. Бажано білі та червоні скатертини з орнаментом. Уникайте агресивної символіки — малюнків із рогами, мечами, списами, ножами. Мінімалізм у дусі скандинавських народів — те, що зараз треба.

Одягайтеся в чорне, червоне і біле. Чоловікам слід обрати приталені сорочки, щоб виділити плечі. Жінкам пасуватиме романтичний стиль. Волосся розпустіть. Можна використовувати шкіряні обручі та пов'язки. З аксесуарів оберіть пояси, срібні прикраси з напівкоштовним камінням.

Взуття у жінок має бути масивне — з платформою і широкими підборами. Спідниці — неширокі, асиметричні, з рваними краями. Краще відмовитися від блуз із великим відкидним коміром і широкими рукавами. Одяг має бути не багатошаровий. Добре, якщо з великою кількістю ґудзиків. Пасуватиме вбрання, пошите своїми руками. Воно буде своєрідним оберегом. Коли плестимете чи шитимете одяг для себе, думайте, від чого хочете себе застерегти цього року.

Основні страви: м'ясо, рис, картопля, свіжі овочі або овочі-гриль. Салати заправляйте ­олією. Не використовуйте сметану.

Королем столу буде холодець або заливні риба, язик. Смакуватимуть яскраві салати — буряковий, морквяний, із помідорів, перцю й редиски. Добре піде морква по-корейськи і салати з морепродуктів. Недоречні багатокомпонентні салати, як олів'є та оселедець під шубою.

Картоплю краще запекти. З рису — приготувати плов. Із м'яса віддавайте перевагу телятині, баранині, нежирній свинині. Уникайте птиці. Можна готувати морську рибу. Поставте на стіл оселедець. Сало краще замініть на бекон.

Бажаними будуть горішки і сухофрукти, особливо — чорнослив. Королем солодкого столу стане политий шоколадом торт. Цей рік любить кондитерку, але не здобу. Від пирогів відмовтеся. Хліб замініть на лаваш.

Не підходять екзотичні фрукти. Варіть узвар, мус, желе і кисіль.

Відмовтеся від світлого пива і білого вина. Ставте на стіл червоні вина, коньяк, лікер, горілку і самогон. Цієї ночі треба пити багато води. Не годяться газовані напої. Шампанським теж не треба зловживати.

Найкращими подарунками стануть вироби з дерева, кераміки і металу.

Обереги, м'які іграшки, одяг і кухонна техніка. Для дітей купуйте конструктори, ролики, скейти, велосипеди. Для жінок підійдуть косметика, парфуми, сумочки, взуття, прикраси і шоколад. Для чоловіків — набори інструментів, годинники, автомобільні аксесуари, розумні речі, що роблять побут зручнішим.

Не можна дарувати смартфонів, книжок, грошей і гаманців, золотих прикрас.

Зараз ви читаєте новину «Краще святкувати у вузькій компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі