середа, 07 травня 2008 17:01

"Хрещатик освітлений вивісками на іноземних мовах"

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Шановні працівники редакції! — звертається Михайло Попенько з Києва. — Ви працюєте в українській газеті, і назва її українська, то кому як не вам піднімати питання рідної мови?

Насправді ж біда з українською мовою, а не з російською чи іншими, як це хочуть піднести вороги української мови та українського народу.

Вийдіть вечором на головну вулицю столиці. Хрещатик освітлений вивісками на іноземних мовах і жодної української, наче це не столиця України, а "стріт", "авеню" чи "штрассе".

Зайдіть в універмаг "Україна" на площі Перемоги. Там на одне українське слово десять іноземних. І це в закладі, що носить ім"я "Україна"! То треба назвати його "Африка", бо тільки там майже дві третини держав не мають своєї мови. Але ж вони були колоніями тих країн, мовою яких зараз розмовляють.

Чому в нас одиниці українських газет, журналів, передач, при тому більше 70 відсотків українців (за переписом) хочуть мати україномовні ЗМІ.

Чому в Верховній Раді України, Адміністрації президента та Кабінеті Міністрів звучить російська мова, наче то Госдума Росії? Вони ж держслужбовці й зобов"язані говорити українською. Введіть рубрику в своїй газеті на захист української мови".

Зараз ви читаєте новину «"Хрещатик освітлений вивісками на іноземних мовах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі