четвер, 19 червня 2008 17:35

Космонавт Леонов потрапив до реанімації

  Олексій Леонов 43 роки тому першим вийшов у відкритий космос
Олексій Леонов 43 роки тому першим вийшов у відкритий космос

74-річний льотчик-космонавт Олексій Леонов потрапив до реанімації. Олексію  Архиповичу зробили пластику судини серця під загальним наркозом. Через добу його стан погіршився.

Леонова госпіталізували в одну з елітних клінік Москви. Його стан лікарі оцінюють як важкий.

— Це не ускладнення після операції, — кажуть медики. — Не виключено, що знесилений хворобами організм не може оговтатися після хірургічного втручання.

За останній рік Олексій Леонов мав кілька операцій. Лікарі рекомендували йому відмовитися від будь-яких навантажень. У лікарні поруч із ним дружина Світлана Павлівна. Леонову виділили окрему палату, оснащену найновішою медичною технікою.

1965-го року Олексій Архипович здійснив перший у історії вихід людини у відкритий космос. За бортом корабля він перебував 12 хв. 9 с. Удруге літав у космос 1975-го, за радянсько-американською програмою "Союз-Аполлон".

1991-го Леонов вийшов на пенсію у званні генерал-майора. Малює картини. Місяць тому на благодійному аукціоні в Калінінграді продав своїх полотен на півтора мільйона рублів (300 тис. грн). Усі виручені гроші космонавт перерахував на лікування дітей із вродженим пороком серця.

Зараз ви читаєте новину «Космонавт Леонов потрапив до реанімації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі