вівторок, 05 травня 2009 18:22

Короля-самозванця вигнали зі Стоунхенджа

Автор: фото з сайту www.dailymail.co.uk
  Британець Джон Ротуелл десять місяців ночує на друїдському капищі Стоунхендж
Британець Джон Ротуелл десять місяців ночує на друїдському капищі Стоунхендж

55-річний Джон Ротуелл уважає себе реінкарнацією персонажа британського епосу короля Артура. 10 місяців тому пригнав власний фургон до друїдського капища Стоунхендж у британському графстві Вілшир і відтоді ночує там.

Ротуелл — піхотинець у відставці. Неодружений, дітей не має. У білому вбранні друїда ходить навколо капища, у руці тримає посох із місяцем на вершку. Чоловік вимагає, щоби відвідувачів Стоунхенджа пускали цілий рік й безкоштовно, а не лише у дні зимового і літнього сонцестояння та за гроші.

Минулого тижня королівський суд містечка Солсбері заборонив Ротуеллу ночувати біля Стоунхенджа. Джон заявив, що нікуди не піде.

— Я нікого не б"ю і не ображаю, — виправдовується Джон. — Я стою на дорозі, якою всім дозволено ходити, і нічого не порушую. Судові папери надіслали мені за день до слухання, я навіть не встиг проконсультуватися з юристом. Подавав апеляцію, але її відхилили.

Джонові пригрозили арештом, якщо він знову приїде до Стоунхенджа.

Зараз ви читаєте новину «Короля-самозванця вигнали зі Стоунхенджа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі