вівторок, 22 травня 2007 14:37

Клара Новікова в спеку не їсть

Автор: фото: Сергій БУРКОВСЬКИЙ
  Продюсер Володимира Данильця і Володимира Мойсеєнка Євген Перебінос з молодою співачкою Ольгою Цибульською пливуть по Дніпру на теплоході ”Говерла” в Києві
Продюсер Володимира Данильця і Володимира Мойсеєнка Євген Перебінос з молодою співачкою Ольгою Цибульською пливуть по Дніпру на теплоході ”Говерла” в Києві

Гумористи Клара Новікова, Аркадій Арканов, Володимир Мойсеєнко, Володимир Данилець 20 травня на теплоході "Говерла" провели в Києві майстер-клас для артистів-початківців. 19 травня журі відібрало 30 із 150 претендентів на участь у міжнародному конкурсі гумору та естради "Москва—Ялта транзит-2007".

Об одинадцятій ранку теплохід "Говерла" стоїть на 11-му причалі Київського річкового вокзалу. На палубі артистка Клара Новікова, 61 рік, фарбує губи блиском без кольору. Пригадує перший виступ на сцені.

— Це було в невеличкому містечку на Одещині, — говорить російською. — Виходжу я на сцену, розповідаю гумореску. Ніхто не сміється. Розказую другу — гробова тиша. І так 30 хвилин, — розпачливо розмахує руками жінка. — Зайшла за лаштунки, ледве не плачу. Організатор питає: "Чого така сумна?". Я сердито відповідаю: "Бо ніхто не сміявся". А він мені: "Як же вони могли сміятися, коли вони — глухонімі?". Організатори пояснили, що цим людям теж увага потрібна. А до них ніхто їхати не хотів.

Клара знімає окуляри, милується собою у скельцях. Теплохід рушає. На палубу піднімається голова російської телекомпанії "АГА" Михайло Ашумов.

До причалу, розмахуючи сумочкою, біжить низенька жінка на товстих підборах. На голові у неї чорний картуз, розшитий бісером. Жінка повернула його козирком назад.

— Подождите Ноябреву! — гукає Новікова.

Дружина телеведучого Іллі Ноябрьова Світлана робить широкий крок і опиняється на "Говерлі". Видихає: "Еле успела!".

Продюсер Данильця і Мойсеєнка Євген Перебінос бере мікрофон:

— Зараз молодь буде співати й танцювати. А зірки даватимуть їм поради.

— Перед началом я хочу сказать, — Новікова підстрибує з місця. — Девочки, певицы вы наши, не забывайте, что в мире есть дезодоранты.

На палубі западає мовчанка. Ашумов кричить:

— Бегом на сцену! Если вы не будете пройдохами, у вас ни хрена не выйдет.

Усміхнений адміністратор "Говерли" запитує, чи не бажають гості перекусити. Він у білих черевиках, штанах і сорочці.

Кажу своєму онуку Льовушці, що він — найкращий

— Ви прямісінько, як мій зять, — обурюється Ашумов. — Він у магазині питає: "У вас же немає ковбаси, правда? А сірники, мабуть, відсиріли?", — Ашумов голосно сміється. — Не жартуй, а неси все, що маєш.

Ноябрьова просить негазовану мінеральну воду. Перехиляється через палубу, дістає мобільний телефон. Починає фотографувати краєвиди. Адміністратор просить не перехилятися.

— Ви можете випасти, — чемно пояснює.

— Хто, я? — дивується Ноябрьова. — Я ще ніколи нізвідки не випадала, — перехиляється дужче. Вітром у жінки зриває картуз. Його ловлять за третім столиком і повертають.

До Новікової пробивається смуглява студентка Ольга в джинсовому платті. Ноябрьова заступає їй дорогу, витягає з сумочки вологі серветки. Каже, що вони із запахом грейпфруту. Дівчина відходить на інший край палуби. Витирає лоб, потилицю та руки. Вертається, виконує пісню "Если ты хочешь, чтобы я была с тобой".

— Заберіть мене в Москву, — просить Клару Новікову.

— Ти маєш багато працювати, — повчає її та.

— А мені не треба буде роздягатися? — бідкається Ольга.

— А ти хочеш? — підморгує їй Данилець із-за сусіднього столика.

Офіціанти розставляють таці з апельсинами, бананами, виноградом.

Ольга підходить до Ашумова. Сідає йому на коліно, обнімає за плече.

— Я всіх задовбала своєю піснею, — зі сльозами в голосі скаржиться студентка. — Але в мене немає автора, який би писав мені слова.

Ашумов запевняє дівчину, що її чекає кар"єра великої співачки.

О пів на третю теплохід причалює. Ашумов кличе зірок обідати в готель "Україна". Новікова відмовляється. Каже, що в таку спеку не може їсти. З палуби спускається під руку з Ноябрьовою. Жінки говорять про нові методи виховання.

— Тепер, якщо хочеш, щоб дитина чогось досягла, треба говорити їй, що вона найкраща, — каже Світлана.

— Я завжди кажу своєму онуку Льовушці, що він — найкращий, — запевняє Новікова. — Хоч він іще нічого не вміє, йому тільки 6 років.

Зараз ви читаєте новину «Клара Новікова в спеку не їсть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі