пʼятниця, 05 травня 2017 05:06

Кіт Річард спить 23 години на добу

Автор: ФОТО з сайта www.kiev.vgorode.ua
  Кіт Річард Діо фон Штольберг сидить на плечі господині. Він живе у квартирі на 14-му поверсі. На вулицю ніколи не виходив
Кіт Річард Діо фон Штольберг сидить на плечі господині. Він живе у квартирі на 14-му поверсі. На вулицю ніколи не виходив

— Как-то мама услышала по телевизору, что умер самый старый кот в Украине. Ему был 21 год. Нашему Ричику — 24, — розповідає 33-річна Ганна з Києва. Свого прізвища не хоче називати. Її кіт Річард Діо фон Штольберг претендує на звання найстарішого у країні. У Книзі рекордів Гіннеса такий мав 32 роки.

Річард — представник породи "Невська маскарадна". Таких тримають для участі у виставках.

— Батьки купили кота, коли навчалася у третьому класі. Бо ми з молодшою сестрою часто залишалися вдома після школи самі, — каже Ганна. — Мамина подруга розводила породистих котів. За смішну суму забрали в неї кошеня.

Ім'я вигадала мама. Їй подобається персонаж Річард Левове Серце. Діо — кличка кішки-матері. Її додають до основного імені за правилами для виставкових котів. Фон Штольберг — прізвище роду. У паспорті, який нам видали в котячому клубі, навіть вказане ім'я бабусі — Пульхерія.

У молодості Річик мав шкодливий характер. Не можна було взяти на руки — кусався. Так показував, що він аристократ. Наша родина була для нього обслугою.

Кіт кастрований. На вулиці не бував. Раз намагалися винести на прогулянку. У нього почалася паніка.

Якось довелося всій сім'ї поїхати з міста. Відвезли кота до моєї бабусі в Києві. Удень ховався в дивані. Ночами виходив поїсти і пісяв в умивальник на кухні. Так мстився, що залишили.

Із віком Річард із 10 кг схуд до 2 кг.

— Через старість почав проявлятися склероз. Може вийти в коридор і "зависнути" на деякий час. Потім одумується. Повертається до кухні поїсти, хоч робив це кілька хвилин тому. Також його турбують хворі суглоби. Буває, лапи волочить. На задніх сидіти не може. Ставить хвіст буквою "г" й опирається на нього. В основному Річі лежить. Спить 23 години на добу.

Кіт їсть дорогий сухий корм, сиру яловичину, варену рибу. З делікатесів полюбляє йогурт і диню.

Зараз ви читаєте новину «Кіт Річард спить 23 години на добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі