середа, 03 листопада 2010 03:42

Кензо Такада вподобав медовуху

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Кензо Такада (другий праворуч) на показі українських дизайнерів у виставковому центрі ”Шувар-Експо”
Кензо Такада (другий праворуч) на показі українських дизайнерів у виставковому центрі ”Шувар-Експо”

Японський модельєр, засновник бренду "Кензо" 71-річний Кензо Такада минулої п'ятниці прилетів до Львова на Тиждень моди. У світі його знають як автора однойменних парфумів. Він впровадив у моду міні-пальта, сукні-светри, великі берети та рукави-кімоно.

— Переговори з Кензо вели півроку. Думаю, на його рішення вплинули фотографії Львова, які ми надіслали йому, — каже організатор Тижня моди Петро Нестеренко-Ланько, 27 років.

— У вас чарівне місто, — запевняє Такада під час екскурсії. — Львів'янки одягаються краще від багатьох парижанок.

Кензо зупинився у номері-"люкс" готелю "Леополіс". За добу тут платять 5 тис. грн. Попередив, що не їсть жирного та смаженого.

— Сказав, що любить варені овочі й морепродукти. Натякнув, що має слабкість до чорної ікри та червоної риби. А як спробував нашу медовуху, калганівку та сливову наливку, то питав, де це можна купити.

— Мав до організаторів тільки два побажання — щоб повели мене на екскурсію Львовом і не влаштовували заходів уранці. Я люблю снідати в ліжку.

На показ Такада приходить у вишиванці. Біля нього сідають львівський мер 42-річний Андрій Садовий, його дружина Катерина, 36 років, та син Йосип, рік 11 місяців. Усі у вишиванках.

— Ми не домовлялися з Кензо про такий дрес-код, — говорить Катерина. — Усе вийшло спонтанно. Такада багато розповідав про сім'ю. У нього шестеро братів та сестер. Досі шкодує, що поїхав із дому, відколи став повнолітнім.

Зараз ви читаєте новину «Кензо Такада вподобав медовуху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі