середа, 03 серпня 2011 00:15

Ірена Карпа народила вдома

Автор: Фото з сайту www.happybaby.kiev.ua
  Ірена Карпа з чоловіком Норманом, донькою Кореною Джіа та собакою Кармою у столичному Ботанічному саду у квітні цього року
Ірена Карпа з чоловіком Норманом, донькою Кореною Джіа та собакою Кармою у столичному Ботанічному саду у квітні цього року

Письменниця та співачка Ірена Карпа, 30 років, народила другу дитину. Вагітність приховувала до шостого місяця.

— Народила пізно ввечері 30 липня в Барселоні, — розповідає директорка письменниці Юка Гаврилова, 49 років. — Усі дев'ять місяців вагітності подорожувала. Народжувала вдома під наглядом медиків. Ірена так хотіла. Її обстежували, дали всі необхідні рекомендації. До пологів готувалася: багато гуляла та практикувала йогу. Все пройшло природним шляхом і без ускладнень. Дівчинка важить 3700 грамів.

Під час пологів поруч був чоловік Ірени, американський бізнесмен 43-річний  Норман Пол Хансен, з яким побралися восени позаторік.

Плаценту новонародженої дочки Карпа з чоловіком планують закопати в горах Піренеях.

— Це звичай багатьох народів — європейських, і українського зокрема. Робиться для того, щоб плацента не потрапила до рук чаклунів і малечі не могли наврочити, — пояснює Гаврилова.

Повне ім'я дівчинки міститиме три імені. Кажуть, одне з них — японське. Бо впродовж вагітності Карпу тягнуло на японську їжу.

Першу дочку Ірена народила в берлінському пологовому будинку торік 17 серпня. Назвала її Корена Джіа.

— Кора — грецьке "діва", символ вічної молодості, Корена — його варіант, означає "розумна й атлетичної статури". Джіа — ім'я католицької святої, значить: "Бог милостивий, щедрий, всепрощаючий", — пояснює Ірена.

Два інших імені старшої доньки — тибетське і санскритське — не розголошує. Дівчинка зараз в Україні, з батьками письменниці.

— Додому Ірена розраховує повернутися восени. До того часу подорожуватиме з чоловіком і немовлям по Європі. У вересні планує відвідати форум видавців у Львові. Там презентуватиме нову книжку "Піца "Гімалаї", — каже Юка Гаврилова.

Зараз ви читаєте новину «Ірена Карпа народила вдома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі