вівторок, 29 серпня 2017 06:11

Інна Бикова ворожить на травах

Автор: ТАРАС ПОДОЛЯН
  Інна Бикова лежить у парку на столичних Теремках. Про цілющі властивості трав дізналася від баби по батьковій лінії Євфросинії Бражник. Уміє ними лікувати та готує зі зборів чаї
Інна Бикова лежить у парку на столичних Теремках. Про цілющі властивості трав дізналася від баби по батьковій лінії Євфросинії Бражник. Уміє ними лікувати та готує зі зборів чаї

— Для мене знати трави — те саме, що вміти приготувати гречку. Канікули проходили в селі. Аптека працювала раз на тиждень. Коли хворіла, лікували травами. Вдома маю цілу шафу, забиту пакунками і банками з сушеними рослинами, ягодами й фруктами, — розповідає 27-річна Інна Бикова з Києва. Змалку цікавилася травами. Готує з них авторські чаї.

Зустрічаємося з Інною у парку на околиці столиці. Вона одягнена у легку рожеву сукню в квіти. Сідаємо на колоду під деревом.

— Про користь рослин дізналася від своєї бабусі з Чернігівщини, — говорить жінка. — Чаї заварювала по-особливому. Брала невеликий чавунний казан. Ставила у піч. Коли вода закипала, кидала туди трави. Взимку додавала гілки яблуні, смородини, м'яту, калину. Все це мало прокипіти. Потім настоятись у грубі. Найчастіше бабуся заварювала звіробій. Він має протизапальну дію, корисний при розладах шлунку.

Якось була в експедиції у Рівненській області. Місцеві розповідали, що раніше селяни найчастіше використовували чебрець. Його пили у зимовий час від застуди. І смак має приємний.

Також українці робили подушки для міцного сну із запашними травами. Основний був хміль. Його ефірні олії допомагають розслабитись. Я роблю невеличкі мішечки. До хмелю додаю липу і м'яту. Їх кладу під подушку. Якщо запах послаблюється, можна пом'яти руками й ефірні олії знову виділяться. Часто на подарунки подругам роблю такі.

Інна радить збирати трави до сходу сонця, коли роса ще не впала. Місця обирає подалі від великих доріг і заводів.

— Здавна вважається, що рослини мають найбільшу силу лише протягом року. Якість не погіршиться, але втрачається енергія.

Для столичного кафе "Лиса гора" у відьмацькому стилі Інна готує авторські чаї. Найпопулярніший — "Сонячний трунок".

— У ньому апельсин, лимон, імбир, шипшина, яблука і чорна горобина. Має багато вітаміну С, тому хороший при застуді.

У цьому ж "відьма-барі" якось попросили поворожити на травах. Знаю енергетичні властивості рослин і легенди, пов'язані з ними. Взяла з собою коробочку з відібраними рослинами. Дівчата ставили питання і витягали випадкові трави. Розповідала про їхнє значення. Мої трактування справджувалися. Після цього створила карти з рослинами, схожі на Таро. Майбутнє не пророкують. Тільки допомагають зрозуміти, що в людини на душі. До прикладу, витягаєш календулу. Вона жовтого кольору, символізує сонячну енергію. Якщо питання про кар'єру і саморозвиток, календула вказує на те, що людина має здібності до ведення бізнесу. В деяких країнах її вважали приворотним зіллям. Тому в питаннях про кохання можна говорити, що стосунки завершаться позитивно.

Липа — символ родинного затишку, взаєморозуміння і миру у подружжі. Якщо випадає карта у перевернутому положенні, це свідчить про проблеми у сім'ї чи ризик їхньої появи.

Є в колоді овес. Він здавна був символом міцного здоров'я.

Моє ворожіння допомогло подрузі вирішити суперечку з коханим. Виявили, що була образа з боку чоловіка. Розповіла подрузі, на що звернути увагу. Стосунки покращилися.

Одного разу звернулася жінка, яка розлучилася з чоловіком. Він мав одружуватись з іншою. Клієнтка запитала, чи є шанс повернути колишнього. Також чи складеться у нього з новою дружиною. Порекомендувала їй, як виправити свої негативні риси характеру. Жаль за минулим не давав рухатись далі.

Зараз ви читаєте новину «Інна Бикова ворожить на травах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі