понеділок, 28 травня 2007 16:13

Григорій Чапкіс провів відкритий урок танцю

Автор: фото: Олександр ЧЕКМЕНЬОВ
  Дружина Григорія Чапкіса Алла каже, що рідко танцює з чоловіком. Жартує, що в неї ”обидві ноги праві”
Дружина Григорія Чапкіса Алла каже, що рідко танцює з чоловіком. Жартує, що в неї ”обидві ноги праві”

У п"ятницю в концертному залі "Скай Хол" хореограф Григорій Чапкіс, 77 років, провів показовий урок "Школи танцю Григорія Чапкіса".

— Почему людей не пропускают? — вигукує 60-річна учениця Тетяна Євтухович. Жінка стоїть у натовпі перед входом. Вона придбала квиток у "Скай Хол" за 200 грн. У групі Чапкіса — 40 учнів, переважно жінки. Тетяна хвалиться, що за два місяці вивчила англійський вальс, ча-ча-ча, падеграс, румбу, аргентинське танго.

Чапкіс кружляє по черзі з кількома жінками. За столиком у другому ряду сидить дружина хореографа 55-річна Алла Чапкіс.

— Я брала у Григорія Миколайовича кілька уроків. Але кинула, бо в мене обидві ноги праві, — жартує жінка. — Недавно виїжджала з чоловіком на природу. По радіо грала музика. "Тату, давай станцюю тобі чачу", — запропонувала я. Чапкіс похвалив мене за вправність. Але таке буває рідко.

Офіціант ставить на стіл тарілку з шоколадними цукерками.

— Як чоловік Григорій Миколайович ідеальний, — запевняє жінка. — Допомагає прибирати в квартирі. Добре готує кисло-солодку єврейську печеню. Додає чорнослив, перчик, спеції. Іншим потрібно шматок м"яса, а моєму — чашку манної каші, й він ситий. Але біля тарілки має стояти свічка, два келихи й склянка соку.

Це третій шлюб хореографа. Перша дружина Григорія Миколайовича Людмила рік тому померла. Їхня донька Ліля вийшла заміж за багатого італійця. Відкрила в Італії балетну школу "Чапкіс-денс". Від другого шлюбу в хореографа є син Грегорі. Разом із матір"ю Наталею він має у Сан-Франциско школу хіп-хопу.

Алла каже, що вдома не танцює з чоловіком, бо ніде. Чапкіси мешкають у двокімнатній квартирі на Борщагівці. Побралися вони 17 років тому. Алла працює начальником методичного відділу в Національному авіаційному університеті. У радянські часи вона викладала в університеті імені Шевченка марксизм-ленінізм.

Зараз ви читаєте новину «Григорій Чапкіс провів відкритий урок танцю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі