середа, 17 вересня 2008 19:46

Гілка зупинилася біля серця Анатолія Грисюка

Автор: фото: Михайло ПЕРКОВ
  Анатолій Грисюк у Хмельницькій лікарні тримає гілку бузини, що проштрикнула йому горло
Анатолій Грисюк у Хмельницькій лікарні тримає гілку бузини, що проштрикнула йому горло

Увечері 27 серпня до реанімаційної палати Хмельницької обласної лікарні привезли 55-річного жителя села Мар"янівка Теофіпольського району.

— Із горла чоловіка на 5 сантиметрів стирчала гілка бузини, — каже завідувач відділення обласної лікарні Раймонд Франковський. — Ні аорти, ні трахей, ні великих судин вона не зачепила. Від пульсування крові гілка постійно смикалася.

Операцію проводили шість лікарів. Її ускладнювало те, що гілка була вузлуватою. Тож могла легко ушкодити аорту.

— Гілка увійшла в горло зверху донизу в грудну клітку й зупинилася від серця за півсантиметра, — продовжує лікар. — Виймали обережно, міліметр за міліметром. Потім визначили, що вона заглибилася в тіло на 25 сантиметрів.

Анатолій Грисюк розповідає про пригоду:

— Була десь одинадцята ранку. Я в колгоспі роблю різноробочим. Кончилися сігарети. Я сів на велосипед і поїхав у магазин. Стежка рядом із канавою. Переднє колесо з"їхало туди. Я полетів через руль. Там кущі. Потіряв сознаніє. Коли очнувся, боліло.

Чоловіка знайшла односельчанка. Вона викликала з райцентру "швидку".

— Випишуть із лікарні, піду до церкви й поставлю свічку. Давно там не був. На своїй "україні" як їздив, так і буду їздити, — запевняє Анатолій Грисюк.

Раймонд Франковський обіцяє подарувати пацієнтові ту гілку на пам"ять.

— Чоловік у сорочці народився, — каже лікар.

Зараз ви читаєте новину «Гілка зупинилася біля серця Анатолія Грисюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі