середа, 09 лютого 2011 10:23

Ганні Гнатюк хлопець забороняє обрізати волосся

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Киянка Ганна Гнатюк розпустила косу біля столичної станції метро Хрещатик
Киянка Ганна Гнатюк розпустила косу біля столичної станції метро Хрещатик

"Вісім років тому я посперечалася зі своєю сестрою, що відрощу волосся нижче пояса. Відтоді не зрізала його навіть на міліметр", — каже киянка 25-річна Ганна Гнатюк.

Довжина її волосся — 140 см. Торік Ганну занесли до Національного реєстру рекордів.

Зустрічаємося біля станції метро Хрещатик. Ганна в помаранчевому пуховику, волосся зібране в гульку. Просимо розпустити. Воно сягає їй до п'ят.

— Косу розпускаю рідко, — говорить. — У шостому класі пізно поверталася з уроків. За мною йшла якась жінка. Весь час повторювала: "В тебе таке гарне волосся". А потім витягла із кишені ножиці й обрізала мені косу. Думала її догнати, та не змогла. Прийшла додому вся заплакана. Тепер намагаюся його ховати, але все одно помічають. П'ять років тому один хлопець підійшов. Каже: "Приходьте в нашу перукарню. Ми вам безкоштовно зробимо модну зачіску, ще й заплатимо 2 тисячі гривень за ваше волосся". Візитку взяла, але не дзвонила. Погодилася б відрізати, якби за це мені купили квартиру в Києві.

Вона двічі обмотує коси навколо шиї. Повз проходить подружня пара. Чоловік зупиняється біля Ганни. Кілька хвилин дивиться на неї з відкритим ротом. Дружина смикає його за рукав:

— Пішли вже, скільки ти будеш тут стояти? Завтра піду до свого перукаря і собі таке нарощу.

— Хлопці часто звертають увагу. Якось на пляжі пішла в душ. Волосся розпустила, щоб змити сіль. Повз проходили двоє. Один каже: "Ви — мій ідеал. Якщо не вип'єте зі мною кави, я помру від туги". Сходили разом у ресторан. Пропонував зустрічатися, та я відмовилася. Вже маю хлопця. Саша — найкращий друг мого брата. Каже: "Як відріжеш волосся, я тобі голову відріжу". У його мами теж були довгі коси. Якось прийшла додому з перукою, Саша заліз на дерево і плакав: "Як відрізала, так і пришивай".

Заходимо до кафе у столичному ЦУМі. Ганна замовляє каву з молоком. Офіціантка здивовано дивиться на її коси. Просить дозволу сфотографувати.

— Із довгим волоссям багато мороки, та вже до цього звикла. Кожного тижня користуюся масками. Змішую коньяк, оливкову та розмаринову олію або втираю у волосся домашній майонез. Коси стають блискучі та легко розчісуються. Мию голову раз у чотири дні. На миття витрачаю 40 хвилин. Феном не сушу, щоб не зіпсувати. Лягаю з мокрою головою. Узимку до ранку не висихає. То закручую його в гульку і йду на роботу. Бабуся переживала, щоб я не обрізала. Нещодавно пішла провідувати її в лікарню після інфаркту. Закрутила гульку, лишила 40-сантиметровий хвіст. Бабуся мене побачила, за серце вхопилася: "Ти нащо волосся обрізала? Хочеш мене вбити?". Довелося розпускати, щоб її заспокоїти.

Ганна працює провайзером у компанії "Лореаль". До Києва приїхала п'ять років тому із Бахчисарая.

Зараз ви читаєте новину «Ганні Гнатюк хлопець забороняє обрізати волосся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі