середа, 20 серпня 2008 16:26

Ганна Савцова рік була секс-рабинею

Автор: фото з особистого архіву Ганни Савцової
  Киянку Ганну Савцову в Сербії змушували рік займатися проституцією. Додому вона повернулася у червні 2005-го
Киянку Ганну Савцову в Сербії змушували рік займатися проституцією. Додому вона повернулася у червні 2005-го

Ганна Савцова, 29 років, живе в Києві. До кафетерію приходить легкою ходою, аж підстрибує. Вмощується на стільці. Хвалиться, що знайшла роботу менеджера в приватній фірмі. До цього працювала продавцем у магазині "Сільпо". Дівочого прізвища не називає. Не хоче, щоб люди насміхалися з її батьків у місті Теплик на Вінниччині. Ганна рік працювала секс-рабинею в Сербії.

— Грошей не хватало. Я приїхала в Київ в університеті вчитися. Після третього курсу вискочила заміж, народила сина Толіка, — розповідає Ганна. — За два роки розлучилася. Жила в гуртожитку, стояла за лотком на ринку. Дитині то те, то се потрібно, та й собі одітися.

У червні 2004-го Савцова зібралася за кордон на заробітки. Сина відвезла до батьків у Теплик.

— Познайомилася з Костянтином Річанським. Він набирав працівників на сільськогосподарські роботи в Польщі, Італії, Іспанії, — продовжує. — Шукав молодих жінок. Казав, робота потребує швидкості та вправності.

— Не страшно було їхати з незнайомцями?

— Читала, що наших жінок продавали в рабство. Але подивилася в дзеркало — хіба на таку потвору хтось позариться?

Ганну та ще семеро жінок везли приватним мікроавтобусом.

— На другу добу пізно вночі зупинилися на кордоні, — згадує. — Водій підійшов до людей у формі, щось говорили незрозумілою мовою. Потім сказали зібрати паспорти, щоб зареєструвати їх у посольстві. Ми були сонні, втомлені, документи віддали одразу. Нас привезли у великий будинок на околиці міста. Там по одній відвели до різних кімнат. Мене замкнули у флігелі. Потім ламаною російською пояснили, що це — один із найбільших європейських ринків живого товару "Арізона-маркет". Пригрозили вбити за непослух. Я тоді про себе не думала, тільки про сина.

Савцову переселили в квартиру до трьох дівчат — двох росіянок та українки.

— Свєта зразу сказала, що все буде добре, якщо слухатимуся. А росіянки були якісь буйні. Кидалися з кулаками на хлопців, які нас стерегли. Ті били їх просто по зубах.

Ганна замовкає. Потім замовляє горнятко зеленого чаю. Через 2 хв. продовжує:

— Уночі за мною прийшли, посадили в машину й повезли до клієнта. У готельному номері на мене чекав німець. Я ждала, що мене битимуть. А він щось белькотів по-своєму, налив келих вина... Я просто з"їжачилася на постелі, доки він робив своє діло.

Чоловіки одразу накинулися на мене

Зранку сутенери похвалили Ганну, відвели до ванної кімнати, погодували сніданком.

— За два дні росіянка Леся намагалася втекти з квартири. Охоронець Едик сказав, що дівчина тепер працюватиме по 20 годин на добу за непослух. Ми з дівчатами посовіщалися й вирішили не чинити опору. Працювали щоночі за харчі й нічліг. Розщитували на якусь поліцію, облаву, рейд. Та де там...

Жінка замовкає. Ковтає сльози.

— Один раз трапився мені клієнт — зв"язав, побив і зґвалтував. Зранку за мною приїхали господарі. Я плакала й розповіла все. Мені відповіли, що клієнт непогано заплатив. Відтоді таке траплялося часто. Я ходила в синцях, почалися проблеми по-жіночому...

Слов"янок у Сербії називали Наташами.

— Українок і росіянок не розрізняли. На справжні імена ніхто не звертав уваги. Я була Наташою N2. У квітні 2005-го відвезли обслуговувати клієнтів у табір миротворців. Чоловіки одразу накинулися на мене. Серед них був росіянин Олександр. Розпитав, хто я і звідки. Потім посадив на заднє сидіння автомобіля й завіз до монастиря у Чайничу. На прощання сказав, що його вб"ють, якщо мене знайдуть. Голосно засміявся й пішов.

За кілька днів Ганну забрали працівники міжнародної благодійної організації "Ла Страда". У червні депортували до України.

— Батьки думали, що мене вже немає, — каже Савцова. — Ледве мене не похоронили.

1978, 5 вересня — народилася в місті Теплик Вінницької області
1998, 14 листопада — вийшла заміж за студента Сергія Савцова у Києві
1999, 18 липня — народила сина Анатолія; за рік розлучилася з чоловіком
2003 — вирішила їхати на заробітки за кордон, познайомилася з киянином Костянтином Річанським
2004, червень — виїхала до Сербії, потрапила в сексуальне рабство
2005, квітень — познайомилася з російським миротворцем Олександром, утекла в монастир. У червні повернулася до України
2008, травень — влаштувалася на роботу продавцем у "Сільпо"

Зараз ви читаєте новину «Ганна Савцова рік була секс-рабинею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі