вівторок, 28 лютого 2006 18:43

Галина Бурляцька народилася 29 лютого

 

Зустрічаємося на 17-му поверсі київської телевежі. Галина працює там режисером. На дверях табличка "Зірки, на сцену". Ця програма виходила 15 років, але недавно її ефірний час викупив Михайло Поплавський. Відтепер Галина ходить на роботу, але власного продукту не випускає.

Виглядає дуже молодо: струнка спортивна фігура, коротка хлопчача стрижка, джинси. Говорить російською, але бездоганно, з чіткою дикцією.

Не прикро святкувати день народження раз на чотири роки? — співчуваю.

— Навпаки, — весело відповідає. — Це так класно! Я відсвяткувала, наприклад, 25 років, а 26 буде тільки через чотири. Так і молодшаю з року в рік. Не вірте, коли кажуть, що народжені 29 лютого якісь особливі чи навпаки – нещасні. У мене, як у всіх, — на секунду замислюється, — у житті й погане й добре перемішалося.

Ви зимова чи весняна людина?

— Рішуче зимова, — категорично хитає головою. — Я народилася в болотній місцевості, в Білорусії, там помірний клімат. Тому люблю зиму, осінь, терпимо ставлюся до весни і категорично не сприймаю літа.

Святкуєте, мабуть, 1 березня?

— Ой, мама взагалі мене вітає 27 лютого, — сміється. — Здається, я в цей день дуже гупала ніжками в живіт. А продовжують дзвонити аж до 10 березня. Сама себе вітаю вночі з 28-го на перше. З опівночі до трьох хвилин на першу встигаю собі сказати: "З днем народження, люба!" А вже потім вітає син Олексій.

З опівночі до трьох хвилин на першу встигаю сказати собі: "З днем народження, люба!"

Що дарують рідні?

— Мамочка принесла отаку-от азалію, — показує руками уявний вазон півметрової висоти. — Ніжно рожева шапка квіточок кольору зорі, — додає замріяно. — Я не люблю букетів, сприймаю тільки живі рослини. Коли кажуть, що квіти довго стоять – це брехня. Вони довго помирають. А, син любить дарувати повні зібрання — Булгакова, Конан-Дойля, Набокова...

Незвична дата народження вплинула на вас?

— Можливо, — піднімає брови пані Галина. — Я закінчила одну з найсильніших шкіл в Одесі – 116-ту. Нас випускалося десять 10-х класів, уявляєте? І всі вступили у вузи з першої спроби. Я закінчила "ГІТІС". До того вчилася в музичному училищі, але покинула. У 14 років стала майстром спорту з художньої гімнастики, але залишила спорт через важку травму. А от мій син довгий час працював діджеєм у нічному клубі. Але зараз ця робота його не влаштовує, тому звільнився і шукає щось нове.

Що можете собі дозволити в свято?

— Інколи мені потрібно побути самій. Це не самотність, радше усамітнення. Випити кави, погортати улюблену книгу. Після цього я знову готова до роботи та спілкування. А ще є така класна штука, як шмоткотерапія. Це не бездумне витрачання грошей, а приємні покупки. Ходити на шмоткотерапію треба тільки самому. Інакше весь кайф пропаде.

Про колишнього чоловіка Бурляцька говорити відмовляється. На запитання про кохану людину — дивується.

Ви думаєте, у такої жінки, як я може не бути коханого? — запитує напівсерйозно. — Я чекаю, що на день народження він буде зі мною.

Які найяскравіші дні народження були у вашому житті?

— Якось голова журі "Зірок на сцену" композитор Олександр Жилінський взяв гітару і заспівав 29 куплетів, присвячених мені.




29 лютого народилися


1792 — Джоаккіно Россіні, італійський композитор, який написав опери "Севільський цирульник", "Сорока-злодійка", "Вільгельм Тель" . Помер 1868.

1944 — Олександр Мороз, лідер СПУ

1948 — Ірина Купченко, російська актриса, дружина Василя Ланового

1952 — Раїса Сметаніна, російська лижниця, чотириразова Олімпійська чемпіонка, п"ятиразова чемпіонка світу

1952 — народилася в Білорусії, у Пінську
1955 — переїхала до Одеси
1966 — стала майстром спорту з художньої гімнастики
1970 — вступила до "ГІТІСу"
1978 — народила сина Олексія
1991 — постановник дитячої телепрограми "Фант-лото "Надія", згодом — "Зірки, на сцену!"
1994 — закінчила Інститут журналістики

Зараз ви читаєте новину «Галина Бурляцька народилася 29 лютого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі