вівторок, 21 серпня 2007 18:27

Габріела Довганич проспала перемогу на конкурсі краси

Автор: фото: Сніжана РУСИН
  Габріела Довганич приміряє корону ”Міні-міс чарівність”, яку вона отримала на всесвітньому конкурсі краси ”Сіндерела” в Лас-Вегасі. Поруч із дівчинкою — її батько Олександр Суханов
Габріела Довганич приміряє корону ”Міні-міс чарівність”, яку вона отримала на всесвітньому конкурсі краси ”Сіндерела” в Лас-Вегасі. Поруч із дівчинкою — її батько Олександр Суханов

9-річна Габріела Довганич з Ужгорода стала "Міні-міс чарівність" на всесвітньому конкурсі краси "Сіндерела" ("Попелюшка") в Лас-Вегасі, США. Спочатку в червні цього року дівчинка перемогла в конкурсі краси, що відбувся в Донецьку.

Батько Габріели Олександр Суханов, 39 років, — бізнесмен. Він тримає в Ужгороді піцерію "Беламі". Затятий байкер двічі на рік організовує в місті зльоти любителів їзди на мотоциклі. Рік тому Олександр подарував Габріелі йоркширського тер"єра Чарлі.

Дівчинка з"являється із собакою в піцерії батька.

— Мами Надії немає, — пояснює Габріела. — Поїхала до Праги у справах. Я поки живу в маминої подружки, — показує на літню жінку, що йде поруч. Мати дівчинки Надія здає в оренду власну перукарню в Ужгороді. За кордон поїхала в справах.

Габріела розкладає на столі альбом для малювання. Виймає з сумочки кольорові олівці. Олександр замовляє доньці мультивітамінний сік. Тоді приносить коробку з короною та стрічкою.

Батько зараз мешкає з іншою родиною. З матір"ю Габріели вони розійшлися 2005-го.

— До Америки ми вилітали з Будапешта, — розповідає Олександр. — У Лас-Вегас прибули вночі, тому нас ніхто не зустрічав. Оселилися в готелі "Палестейшен".

До американського конкурсу Олександр готував доньку півтора місяця. Найняв їй репетиторів з англійської мови. А от нових костюмів не пошив.

Не хочу витрачати власні гроші на імідж цілої країни

— Габріела виступала в тих, що й у Донецьку, — каже він. — Український костюм, вечірня сукня, чорні чобітки — усе замовляли в модельєрки Емми Зайцевої в обласному драмтеатрі.

Разом із батьком і донькою до Америки полетів син Олександра від першого шлюбу, 15-річний Олександр. На конкурсі він разом із сестрою виконував танок "Сон хлопчика".

— Ні Саша, ні Гобіка не вміли професійно танцювати. Я найняв їм репетиторів, — каже батько.

З організаторами у Лас-Вегасі Олександр спілкувався англійською. Габріела — мімікою і жестами.

— У мене там була подруга з Мексики, — підводить очі дівчинка, яка малює в альбомі автомобіль. — Як її звати? — запитує в батька. — Не пам"ятаю. А одеситку звали Настею. Вона отримала нагороду "Міні-міс талант".

Олександр згадує, як перед виступом Габріели зник диск із музичним супроводом.

— До мене підбігає звукорежисер із криком: нема. Добре, що я тримав біля себе копію, — каже чоловік. — Гобіка в Лас-Вегасі єдина виконувала народний танець. Інші дівчата показували сучасні танці.

На конкурс подарунків Габріела привезла з України писанки.

— Усім дуже сподобалися фарбовані яйця, — хвалиться Суханов. — Дівчатка з інших країн попривозили ручки, іграшки, листівки.

В останній вечір усіх 450 учасниць конкурсу "Сіндерела" зібрали, щоб оголосити переможців.

— Наша вікова група була остання, — каже Олександр. — Доки дійшла черга, вже була одинадцята вечора. Гобіка заснула в мене на руках. А син іще раніше пішов до готельного номеру. Я був дуже втомлений. Чую, оголошують, що Габріела — "Міні-міс чарівність". Я розбудив її і швиденько послав на сцену за короною.

— Одразу подзвонила мамі, похвалилася, — розповідає Габріела. — А подружок я поки не бачила. Вони ще не знають про мою нагороду, — опускає очі дівчинка.

На поїздку до Америки Олександр Суханов витратив $10 тис.

— За нічліг, харчування, переліт платили самі, — пояснює бізнесмен.

У Лас-Вегасі Габріелі Довганич запропонували взяти участь у конкурсі "Міні-міс Азія", який відбудеться у грудні в Сінгапурі.

— Але ми не поїдемо, — говорить Олександр. — Не хочу витрачати власні гроші на імідж цілої країни.

1998, 9 червня — Габріела Довганич народилася в Ужгороді
2005 — розійшлися її батьки
2006 — "Міні-міс фото" на конкурсі "Міні-міс Закарпаття"
2006 — батько подарував йоркширського тер"єра Чарлі
2007 — "Маленька королева України" на національному конкурсі краси в Донецьку
2007, 4 серпня — "Міні-міс чарівність" на всесвітньому конкурсі "Сіндерела" в Лас-Вегасі, США

Зараз ви читаєте новину «Габріела Довганич проспала перемогу на конкурсі краси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі