четвер, 25 грудня 2008 20:53

Французька астронавтка наковталася таблеток

  Француженка Клоді Анре-Дее двічі літала у космос
Француженка Клоді Анре-Дее двічі літала у космос

Перша француженка, яка побувала в космосі, 51-річна Клоді Анре-Дее у вівторок увечері спробувала накласти на себе руки. Жінка наковталася таблеток у власній квартирі в 13-му окрузі французької столиці Парижа.

Приблизно о 20.00 Клоді знайшли чоловік, астронавт Жан-П"єр Еньєре, та 10-річна дочка Карла-Анастасія Андре. Жінка була при тямі, зізналася в усьому й попросила відвезти її в найбільший паризький шпиталь Валь-де-Грас. Про причини свого вчинку нічого не повідомила.

Із Жаном-П"єром Еньєре астронавтка познайомилася 1996 року в підмосковному Зоряному містечку, коли готувалася до польоту на російську космічну станцію "Мир". Одружилися сім років тому. Французька преса називає астронавтів щасливою парою.

Клоді двічі літала в космос. Після місії 1996-го піднімалася на орбіту в 2001-му на російському кораблі "Союз ТМ-33". У французькому уряді Анре-Дее три роки була міністром із наукових досліджень і розробки нових технологій, а в 2004–2005 роках — міністром у справах Європейського Союзу.

За фахом Анре-Дее — лікар-ревматолог і невропатолог, фахівець з авіаційної медицини. Захоплюється живописом, гімнастикою та гольфом.

Зараз ви читаєте новину «Французька астронавтка наковталася таблеток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі