пʼятниця, 17 липня 2009 11:28

Екс-нардеп Лозінський служив у Афганістані

Автор: фото: Леонід ЄЗЕРСЬКИЙ
  Людмила Торкотюк, тітка Віктора Лозинського, каже, що у дитинстві племінник був слухняним. Не любив, коли його хвалили
Людмила Торкотюк, тітка Віктора Лозинського, каже, що у дитинстві племінник був слухняним. Не любив, коли його хвалили

— Я на брішнях не вмію жити, — каже 73-річна Людмила Торкотюк, тітка екс-нардепа-"бютівця" Віктора Лозінського. — Розкажу про Вітю так, як є. Але небагато, бо ше свиням не дала їсти.

Жінка запрошує в глиняну хату. Просить не злякати пса. Він, мовляв, малий, але кусається.

— Мій брат Саша був прицепщиком, потім трактористом, — розповідає. — Оженився на Вєрі. Родилися в них Валя, за п"ять років Вітя. У дєтстві Вітя був то шо надо дитинкою. Шо папа сказав, те і зробить. Але не любив, як його хвалять. Якось привезли їм дрова. Батько наказав Віті перенести їх у дровник. Він переніс, мама похвалила. А він узяв — і виніс ті дрова назад.

Батько Віктора Лозінського все життя працював трактористом, мати — бухгалтером.

— Бідні були, але строгі, — каже Людмила Торкотюк. — Жили у старенькому глиняному будиночку. Саша помер 12 років тому, Вєра — за три роки.

Одружений удруге. Має трьох дочок

До полювання Віктора привчив батько. Нині Лозінський орендує ліс для мисливських угідь — понад 26 га. Завіз туди диких тварин. Нікого з селян до угідь не пускав. Кого бачив поруч, тому погрожував. Нині люди бояться навіть заходити в ліс "бютівця" за дровами.

Школу закінчив із трійками. Пішов у армію. 2,5 року служив у Афганістані.

— Вітя завжди був серйозним, — продовжує Людмила Назарівна. — Але як повернувся з Афгану, став ще серйознішим.

Після армії Лозінський закінчив Херсонську школу міліції, працював у Смолінському селищному відділенні Маловисківського району Кіровоградщини. Згодом його звільнили за дискредитацію органів внутрішніх справ. Звинуватили у фальсифікації документів і погрозах.

— Потом Вітя поступив далі вчитися, — каже тітка. — Зараз він юрист.

Віктор Лозінський одружений удруге. Має трьох дочок. Вони, дружина і сестра екс-нардепа живуть у Києві.

Жителі Голованівська називають дружину Лозінського багатою жінкою. Мовляв, вона дала гроші чоловікові на бізнес. До виборів він був генеральним директором сільськогосподарського товариства "Манжурка". Позаторік пройшов до парламенту за списком Блоку Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Екс-нардеп Лозінський служив у Афганістані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі