четвер, 16 жовтня 2008 18:26

Дядя Жора з "Камеді Клабу" балотувався на мера

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Вадим Мічковський отримав прізвисько Дядя Жора у сьомому класі від американки Лори, яка за програмою обміну приїхала викладати у середню школу Хмельницького
Вадим Мічковський отримав прізвисько Дядя Жора у сьомому класі від американки Лори, яка за програмою обміну приїхала викладати у середню школу Хмельницького

33-річний учасник "Камеді Клабу" Дядя Жора (справжнє ім"я — Вадим Мічковський) бере участь у проекті "Танцюю для тебе". Щосуботи програму показують у прямому ефірі телеканалу "1+1". Вадима та його партнерку 31-річну Ірину Бочай, яка танцює заради своїх вісьмох дітей, вважали фаворитами. Цього тижня пара набрала найменшу кількість балів.

— До проекту я взагалі був нульовий у танцях. Хіба на дискотеці задницею трохи дьоргав, — розповідає Мічковський. Він приїхав джипом із номерами JORA.BIZ у столичну кав"ярню "Чайкофф" на просп. Перемоги. — Мені складно за тиждень вивчити два танці. А фокстрот — це взагалі дрова. Там іще крок такий дурний, якось зверху вниз іде. Якщо одна нога випадає, то збивається й решта ніг.

Цієї суботи із проекту має вибути одна пара. Конкурентами Вадима й Ірини є дует чемпіона Європи з плавання Олега Лісогора та Мар"яни Гординської. Жінка танцює заради свого коханого. Він інвалід. Мріє відкрити майстерню із ремонту інвалідних візків.

— Ми дружимо парами. Лісогор нормальний  і Мар"янка пожартувати любить. Їхня тренерка Ксенія Горб узагалі дєвушка-ураган. Іще потоваришували із актором Дмитром Лалєнковим, але він уже вибув — лікарі заборонили танцювати. Я теж два дні боком ходив: Іру різко рвонув на плече й потягнув м"яз. Співак Джанго привів знайомого масажиста, щоб зробив мені голковколювання. Але воно не допомогло. Аж перед самим ефіром, коли я добре розігрівся, м"яз відпустив.

Скаржиться, що через танці пропустив чотири вечірки в "Камеді Клабі".

— Лупашу собі в збиток, зате танцюю. Наші он в Туреччину їздили виступати, а я фу-фу, — посвистує.

Цікавлюся, до кого запрошують виступати "Камеді Клаб".

— Прізвищ не називаємо, — починає гризти нігті. — Це політики, зірки шоу-бізнесу. Колись були на дні народженні в мера Києва Леоніда Черновецького. Я сам балотувався на міського голову столиці. Написав монолог, тіпа хочу бути мером. Думаю: усі лізуть, а мені шо, не можна? Але там треба багато грошей. Хоча я був би самим охірєнним мером на світі. У себе в Хмельницькому колись мало не став депутатом. Я був авторитетом: виступав у команді "Три товстуни", мене всі знали. Людям пообіцяв, що все буде чесно та прозоро — лупанув, як думаю. Люди повірили: "О, чувак, тіпа відверто говорить". За мене проголосували п"ять тисяч. Усього п"ять голосів не вистачило.

Усі лізуть, а мені шо, не можна?

У Хмельницькому Вадим володів піцерією, кав"ярнею, рекламним агентством і газетою оголошень.

— Команда "Три товстуни" була при інституті, — пригадує, як починав бізнес. — На куті біля вузу пустувало приміщення. Я взяв його в оренду й зробив кав"ярню "Три товстуни". Через два роки закатав крутий ремонт і перейменував у піцерію "Дядя Жора". Ще через три роки продав, відкрив продуктовий магазин. Коли переїжджав до Києва — усе продав.

— Звідки у вас жилка бізнесмена?

— Перша спроба заробити гроші була невдалою. Дружбан сказав, що його тьотя продає куртяки різнокольорові. Такі напівспортивні боксерки на синтепоні — за подвійну ціну! Поїхали за ним в Угорщину, купили пару ящиків. Але куртки не пішли. Ми їх і по собівартості віддавали — та де там! Ще досі кілька в гаражі валяється. Треба було кеди й сорочки брати.

Дядею Жорою Мічковський став у сьомому класі.

— Я вчився в школі із поглибленим вивченням англійської. У сьомому класі, за програмою обміну вчителями, до нас приїхала американка Лорі. По-нашому вона і слова не знала. Я їй на якогось Джорджа був схожий. Вона мене так і кликала. А хлопці підхопили: Джордж, Жора. А коли відкрив піцерію, вирішив доповнити свій бренд — додав слово "дядя".

На лівій руці у Вадима висить товстий золотий ланцюжок. На ньому кулон у вигляді мікрофона, схожий на емблему "Камеді Клабу".

— Замовив у знайомого ювеліра в Києві. Пішов до нього із дружиною. То вона й собі вимутила. Кожен обійшовся в доларів сто. Я люблю золото, — на шиї в Мічковського золотий ланцюжок із хрестиком. — Друзям на день народження дарую золото. А вдома в нас воно довго не залежується. Як щось криво лежить, дружина в якийсь інший виріб переплавляти несе.

Улітку Мічковський переїхав у нову квартиру на Позняках. Із Хмельницького забрав дружину Наталію та двох доньок: 6-річну Уляну й Устину, 2 роки.

— Старша донька теж танцями займається. Я вдома їй підтримки нові показую. Їй так подобається, кричить: "Давай ше!"

1975, 22 вересня — Вадим Мічковський народився в Хмельницькому

1989 — у школі отримав прізвисько Жора

1992 — організував в університеті команду КВК "Три товстуни"

1993 — відкрив піцерію, продуктовий магазин, рекламне агентство, газету оголошень

1997 — купив авто "мазда", змінив його на "Фольксваґен Мінівен". Нині їздить у "Фольксваґені Тауреґ"

1998 — отримав диплом юриста в Хмельницькому юридичному університеті

2001 — одружився із хмельничанкою Наталею. Через рік народилася донька Уляна

2006 — переїхав жити в Київ, народилася донька Устина

Зараз ви читаєте новину «Дядя Жора з "Камеді Клабу" балотувався на мера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі