вівторок, 08 травня 2012 00:00

Двійник Цоя працює на стоянці

Автор: фото з сайта www.mk.ru
  Музикант Сергій Кузьменко зіграв Віктора Цоя у фільмі ”Шапіто-шоу”
Музикант Сергій Кузьменко зіграв Віктора Цоя у фільмі ”Шапіто-шоу”

— За кожну заспівану пісню Віктора Цоя сказали платити 2 тисячі доларів, — розповідає музикант 27-річний Сергій Кузьменко. Колишній киянин 10 років живе у США. Зі своїм колективом "Запасний вихід" переспівує хіти російського рок-гурту "Кіно".

— Зі мною зв'язалася московська компанія "Мороз рекордс", якій належать права на пісні Цоя. Кажуть, що не можу без їхнього дозволу виконувати улюблену музику. Доведеться знову підпільно грати.

Кузьменко виконав головну роль у фільмі "Шапіто-шоу" росіянина Сергія Лобана. В українському прокаті картина йтиме до 20 травня. Головний герой Рома-Легенда — двійник Віктора Цоя. Копіює жести кумира, гардероб, манери, пише подібні пісні. Цим вирішує скористатися продюсер проекту "Ерзац-зірка". На сцені замість мертвого музиканта виступатиме його точна копія. Спроба оживити артиста зазнає краху.

— Цоєм я був іще у Києві, — продовжує Кузьменко. — Усі казали, що схожий. Грав його пісні в підземному переході на майдані Незалежності. Раз за вечір заробив 500 гривень, це коли пляшка пива гривню коштувала. Коли з батьками виїхав до Америки, навчив тут американців грати російський рок. Даємо для емігрантів концерти в клубах на 100-150 людей. Музикою тут не заробляю, це хобі. Працюю менеджером на платній стоянці. Дружина — також колишня киянка. Познайомилися у Штатах, але в Києві жили на сусідніх вулицях. Розповідала, на районі ходили легенди про мене як про другого Цоя.

Сюжет стрічки базується на реальних подіях.

— Сергій Лобан розповідав, що в середині 1990-х його сусід по гуртожитку назбирав грошей, винайняв найбільший концертний зал Санкт-Петербурга. Хотів заробити концертом гурту "Віктор". Там співає справді схожий на Цоя киргиз Асхат Калбаєв. Майже ніхто не прийшов. У Пітері багато-хто косить під цю знаменитість. Казах Неяз — двійник у котельні "Камчатка", де працював Цой. Зараз там культовий рок-клуб. Але Неяз не має жодних документів, у Росії перебуває нелегально. Тому автори фільму звернулися до мене.

Зараз ви читаєте новину «Двійник Цоя працює на стоянці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі