четвер, 19 червня 2008 17:42

Допомогу на дітей-інвалідів піднімуть у липні

"Будьте ласкаві, надрукуйте у своїй газеті, скільки грошей мають получати діти-інваліди першої, другої і третьої групи з квітня місяця".

Лист надійшов з м. Борщів від матерів дітей-інвалідів


— Соціальну допомогу за поточний місяць виплачують після десятого числа, — пояснює Світлана Руда, 33 роки, начальник департаменту у справах інвалідів Міністерства праці та соціального захисту населення. — За останні місяці виплата проводиться своєчасно, заборгованості немає.

Інвалідам із дитинства та дітям-інвалідам, які мають одночасно право на державну соціальну допомогу і пенсію, призначають один із зазначених видів виплат на вибір. Разом із тим людина має право на пенсію у зв"язку з втратою годувальника й державну соціальну допомогу.

Її інвалідам з дитинства І групи призначають у розмірі 100% прожиткового мінімуму. Надбавку на догляд за інвалідом із дитинства І групи встановлюють в розмірі 50% прожиткового мінімуму. Таким чином, розмір державної соціальної допомоги разом із надбавкою з 1 квітня сягає 721,50 грн, із 1 липня — 723 грн, із 1 жовтня — 747 грн.

Для інвалідів з дитинства ІІ та ІІІ груп розмір допомоги складає 80% і 60% прожиткового мінімуму. Самотнім інвалідам із дитинства ІI та III груп, які потребують постійного стороннього догляду, до державної соціальної допомоги передбачено надбавку на догляд за ними розміром 15% прожиткового мінімуму.

Із 1 квітня допомога для інвалідів І групи становить 384,8 грн, із 1 липня — 385,6 грн, із 1 жовтня — 398,4 грн. Для інвалідів ІІІ групи відповідно 288,6 грн, 289,2 грн та 298,8 грн. Розмір надбавки з 1 квітня становить 72,15 грн, з 1 липня — 72,3 грн, з 1 жовтня — 74,7 гривні.

Із 1 квітня до державної соціальної допомоги виплачуватимуть щомісячну державну адресну допомогу. Це сума, що її не вистачає до прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Через збільшення прожиткового мінімуму розмір допомоги у липні й жовтні підвищать.

Зараз ви читаєте новину «Допомогу на дітей-інвалідів піднімуть у липні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі