пʼятниця, 29 січня 2010 07:16

Домовик допоміг знайти документи

Жителька міста Гайсин Вінниччини Ірина Соколова, 24 роки, місяць шукала загублені документи. Каже, знайти пропажу їй допоміг домовик.

— На початку жовтня зрозуміла, що в мене зникли домова книжка, техпаспорт на будинок і свідоцтво про спадщину, — розповідає Ірина. — Де тільки не шукала! По два рази обійшла всі інстанції, куди могла їх узяти — водоканал, комунгосп, відділ земельних ресурсів, управління газового господарства. У бібліотеку бігала. У хаті теж усе перерила, навіть у каструлі заглядала. Та папери ніби крізь землю провалилися. Раніше документи лежали в одному місці. Домову книжку, техпаспорт і свідоцтво я взагалі зберігала в окремій теці.

Ірина вирішила поновлювати документи. У нотаріальній конторі їй сказали, що передали свідоцтво на спадщину в обласний архів. Пояснили: доведеться доводити в суді, що вона є спадкоємницею.

— Я лиш уявила всю ту тяганину, то мені аж погано зробилося. Братова розказала, як колись знайшла свій паспорт і свідоцтва про народження дітей. Словом, увечері я прив"язала пояс від джинсів до ніжки кухонного столу і подумки попросила домового повернути документи. На другий день прибігаю на обід. Як завжди, вішаю куртку в прихожій, зверху на поличку кладу парасолю. Раптом відчуваю: під рукою щось є. Я лап-лап — папка з документами. Не можу зрозуміти, як я її не помічала. Я ж там не раз дивилася!

Старші люди кажуть, що домовика слід задобрювати. Тоді він піклуватиметься про добробут у сім"ї. Раз на місяць необхідно класти в одному й тому ж місці воду, цукерки. На столі слід щодня залишати щось з їжі. Кажуть, молока домовики не люблять.

Зараз ви читаєте новину «Домовик допоміг знайти документи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі