четвер, 30 вересня 2021 05:45

Донька Марії Українець залишилася сиротою

Автор: WZ.LVIV.UA
  Марія Українець перестала рости в підлітковому віці. Мала зріст 96 сантиметрів. Важила 26 кілограмів
Марія Українець перестала рости в підлітковому віці. Мала зріст 96 сантиметрів. Важила 26 кілограмів

У Червонограді на Львівщині померла 36-річна Марія УКРАЇНЕЦЬ. Мала зріст 96 см, важила 26 кг. 10 років тому стала найнижчою в країні матір'ю.

— У Марії була онкологія. Недавно вона перенесла операцію на щитоподібній залозі. Проходила хіміотерапію, — розповідає керівниця благодійного фонду "Здійснити мрію" Уляна Флишко. — З нею познайомилися 2011 року в пологовому будинку, коли вона народила доньку Вероніку. Лікарі казали, що виносити дитину з її діагнозом нереально. Але Марія це зробила. Наступного разу доля звела нас минулої весни, як треба було допомогти Марії зібрати гроші на лікування. Відколи ми не спілкувалися, вона багато пережила: два роки тому втратила чоловіка, поховала батька, який помер від раку. А потім онкологію виявили в неї. Марія страждала від болю. Сильно схудла. Говорити їй було важко. Та навіть будучи онкохворою, вона продовжувала радіти життю. Була сильна. Заради доньки могла звернути гори.

Марія Українець народилася з вагою 3,6 кг. Перестала рости в підлітковому віці. У неї діагностували карликовість. З чоловіком Олегом познайомилася через оголошення. Прожили у шлюбі вісім років. У липні 2019-го чоловік помер.

— Часто Марія розповідала, як деякі люди насміхалися з неї, демонстративно зневажаючи її за зовнішній вигляд. Але вона з усмішкою дивилася на життя, не звертала увагу на тих, хто шепотів за спиною, — каже Флишко.

У жінки залишилася 10-річна донька Вероніка. Удочерити дівчинку хоче її дядько.

Зараз ви читаєте новину «Донька Марії Українець залишилася сиротою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі