пʼятниця, 12 квітня 2013 00:45

Дмитро Вовк їсть комах

Автор: фото: ОЛЬГА КАМЄНЄВА
  Киянин Дмитро Вовк їсть скорпіона на своїй кухні. Зберігає їх у холодильнику замороженими
Киянин Дмитро Вовк їсть скорпіона на своїй кухні. Зберігає їх у холодильнику замороженими

— Есть насекомых для человека — нормально, — каже киянин Дмитро Вовк, 52 роки. — Просто привыкнуть надо. Это среди украинцев предубеждения, что это некрасиво, отвратительно, не вкусно. Ничего подобного — это дело привычки. Плесень на сыре тоже сначала неприятна, а потом привыкаем и любим. Едим мы полезный пчелиный подмор, а это мертвые пчелы. Например, самогонная настройка из личинок восковой моли эффективна от туберкулеза, настойка из тараканов — от болезней почек.

Дмитро 15 років їсть екзотичних комах. Навчився їх вживати в країнах, якими подорожував. Бував у Таїланді, Камбоджі, В'єтнамі, країнах Африки, Південної та Північної Америки.

— Я хімік за професією, але вивчав і біологію. Упевнений, що комахи можуть замінити звичне нам м'ясо. Це ж чистий білок із хітозаном. Останній корисний як противірусний засіб, ще й хрящову тканину в суглобах відновлює. Не треба нам привозити імпортних комах, наша природа ними й так багата. Коників можна їсти, гусінь, що на капусті живе, смажити. Пройшовся лукою із сіткою, і вже повно харчів. Якби у голод люди знали, скільки їжі під ногами, живі б лишилися. Думаю, скоро азіати в Україні ферми заведуть і будуть нас годувати. Комахи ж на смак не гірші за м'ясо. Одні нагадують телятину, інші — курятину. А павуки з Нової Гвінеї — як арахісове масло.

У морозильній камері мандрівник зберігає термітів і черв'яків. У пакетах тримає засушену гусінь, яку купує в Африці. Обсмажує з цибулею і пригощає друзів.

— Знайомі не вірять, що то гусінь. За смаком нагадує бекон. До вареної картоплі подаю скорпіончиків смажених. На смак як насіння.

Із плетеного кошика дістає пляшку з бурою рідиною, на третину порожню. На етикетці — ієрогліфи й цифри.

— Це цікавий напій. Зроблений із цнотливих самців шовковичних черв'яків. Має 34 градуси.

Солодка настоянка лікує стрес. Достатньо робити кілька ковтків на день.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Вовк їсть комах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі