четвер, 13 травня 2010 00:05

Дмитро Халаджі щодня випиває 10 яєць

Автор: фото: Тетяна ЗАРОВНА
  Силач Дмитро Халаджі показує годинник, який йому подарував російський прем’єр-міністр Володимир Путін. Дмитро не носить його, бо з ним не зручно тренуватися
Силач Дмитро Халаджі показує годинник, який йому подарував російський прем’єр-міністр Володимир Путін. Дмитро не носить його, бо з ним не зручно тренуватися

Дмитро Халаджі, 31 рік, з міста Комсомольське на Донеччині в лютому на гастролях у російському місті Казань прокрутив на плечах коромисло, на якому висіли 22 людини. Зав"язав у морські вузли шість цвяхів завдовшки 20 см за 1 хв. 36 с.

П"ємо чорний чай у вітальні будинку силача. Дмитро приїхав до Комсомольського у відпустку. З минулої осені працює у Московському цирку на воді. Жонглює 130-кілограмовими гирями, які виготовив сам. Підписав з цирком контракт після участі в шоу "Україна має талант"". Йде в комору, приносить великі цвяхи. Долоні натирає борошном, швидко закручує цвяхи серпантином.

— В юності по 30 сирих яєць випивав за день. А зараз вистачає десятка. Настої з трав п"ю — мелісу, шипшину, м"яту. Звіробой сам збираю. З"їдаю дві третини чашки меду в день. 4-річним я підійшов до печі, розмахуючи дерев"яним мечем, і зачепив киплячий чайник. Пінцетами з мене знімали клапті шкіри. Зробили сім операцій. Не міг ходити, лежав в одному положенні. Бабуся читала мені билину про зцілення Іллі Муромця. Я лежав у барокамері й почувався Іллею, який повинен піднятися. Бабця розказувала, що мій прадід був силачем. Виступав перед сім"єю імператора Миколи II в Петербурзькому цирку. Отримав вiд царя 100 рублiв за боротьбу з ведмедем.

Показує годинник — подарунок Володимира Путіна.

— Не ношу його, бо в ньому незручно тренуватися. Його Путін подарував після того, як в Цирку на Цвєтному бульварі мізинцем правої руки я підняв 151-кілограмовий камінь і потримав над головою вісім секунд. Я пробував носити коня, бичка. Перед такими трюками тварині необхідно вводити заспокійливе. Коли піднімав теля, воно зомліло.

Дмитро Халаджі збирається повторити рекорд силача Володимира Заікіна. На початку минулого століття по ньому проїхали п"ять вантажівок з глядачами. Під п"ятою машиною щит, який покривав тіло, став ламатися. Водій різко натиснув на газ і проїхав колесами по голові й ногах атлета. Циркач загинув.

Мій прадід виступав перед сім"єю імператора Миколи II

— Два роки тому під час тренування в Комсомольському водій поквапився, рвонув вантажівку і збив щита, під яким я лежав. Два метри мене протягнуло під щитом, трохи переколошматило, але водій таки встиг загальмувати, — розказує Дмитро. Перед трюком я заспокоюю водіїв: "Якщо машина заглохне, не панікуйте. Вимкнiть запалення, зніміть зі швидкості, а тоді знову включайтеся". 2007-го у Львівському цирку в багажнику вантажівки сиділо 20 глядачів. Водій почав переїжджати мене, і машина заглохла. Він намагається її завести, але не може. Спокійно виходить, піднімає капот, починає длубатися. Потім неспішно витирає руки ганчіркою. Я лежу мовчки. Кричати "рятуйте" не можна, бо почнеться панiка. Зазвичай трюк триває кілька секунд, а тоді тримав на собі машину 2 хвилини.

Дістає з-під футболки натільний хрест, ладанку. Каже, це обереги.

— Хрест подарував настоятель Свято-Вознесенського храму на станиці Пластуновська в Краснодарському краї. У 20 років я виступив там на День храму. Батюшка зняв з себе хрест. Сказав, що йому 300 років і що переходив від настоятеля до настоятеля. А ладанку подарував митрополит усіх греків України, отець Микола. Зняв її з себе в літаку, коли разом поверталися з Греції.

Дмитро Халаджі — нащадок греків, які переселилися в Приазов"я при цариці Катеринi II.

Посеред кімнати під телевізором стоїть відкрита картонна коробка. У ній пищать п"ять кошенят. На коробці дитячим нерівним почерком виведено: "Настя ХалаЖди".

— Пора їх роздавати. Топити не буду, боронь Боже, — зітхає Дмитро.

Дружина Інна, 25 років, працює перукарем. Їхній доньці Насті — 5,5 року.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Халаджі щодня випиває 10 яєць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі