четвер, 28 жовтня 2010 02:45

Дівчата купують парасолі з мишами й котами

— Парасольки найкраще купують восени, — каже працівниця столичного інтернет-магазину "Мажор" 24-річна Наталія Бондаренко. — Як тільки починаються дощі, наш телефон розривається від дзвінків. За день продаємо більше як 10 парасольок.

В асортименті крамниці 300 парасоль. Найдешевшу можна купити за 140 грн.

— Такі розкривають натисканням кнопки, закривати їх треба вручну. В діаметрі мають метр. Купол із нейлону. Чоловіки обирають однотонні. Жінки у дрібні квіточки. Молодь віддає перевагу зображенням тварин —  собак, зайців, слонів.

Наталія дістає із шафи чорну парасольку австрійської фірми "Меджік Рейн" за 140 грн. На ній білим контуром намальовані миші та коти. Це — хіт сезону.

— Така модель подобається дівчатам. Вона ідеально поєднується зі строгим чорним пальтом і короткою червоною курткою. Гарно, коли дівчина підбере до неї сережки у вигляді котиків чи мишок. Раз подзвонила одна, замовила цю парасольку. За хвилину дзвонить інша, теж замовляє. Кажу, що останню продала. Вона на 100 гривень більше пропонувала, хотіла перекупити.

Товар привозять із Голландії, Німеччини, Австрії та Японії.

— Вони надійні, служитимуть 10 років. Мій колега три роки тому купив собі японську за 140 гривень, іще не зламалася. Коли берете парасольку, звертайте увагу на кількість спиць. Найбільше може бути 10, найменше — шість. Що більше, то краще. Тоді не поламається від вітру. Найкраще брати парасолю-тростину. Там спиця суцільна, вона ламається рідко. Зате незручно їздити у громадському транспорті. Зручніші — ті, які складаються у три-чотири рази. Їх можна сховати у найменшій дамській сумочці.

Найдорожчі парасольки японської фірми "Три слони" продають по 799 грн.

— Зроблені з набивної саржі, вона міцніша за нейлон. Є однотонні та з великими квітками, в яких серединки вишиті шовковими нитками. Такі люблять бізнес-леді. Комбінують їх з однотонними костюмами. Купують тільки, щоби перебігти від машини до будинку.

Популярними є сімейні парасолі. Купол сягає 180 см. Під такою можуть заховатися батько, мати й дитина.

Столичний дизайнер 29-річний Юрій Варивода рекомендує парасолі в ретростилі.

— Модні — з принтами у вигляді старих фотографій чи газет. Якщо маєте пальто у смужку, клітинку чи "курячі лапки", неодмінно купіть парасолю з цією фактурою. До червоного пальта добирайте рожеву чи помаранчеву, до зеленого — коричневу або бежеву. Прозорі парасолі, які торік були на піку популярності, цього року вже немодні.

Поставте зонтик під теплий душ

Дизайнер Юрій Варивода дає поради, як доглядати за парасолями:

— Їх треба зберігати у сухому місці. Якість тканини погіршується за температури вище ніж 35 градусів і нижче як мінус 10. Не можна складати мокру парасольку. Щоб гарно складалася і розкривалася, поставте зонтик на 10–20 хвилин під теплий душ. Видаляти плями слід оцтом або нашатирним спиртом, розведеними з водою. Не протирайте їх бензином, ацетоном чи гасом. Парасоля втратить колір.

Зараз ви читаєте новину «Дівчата купують парасолі з мишами й котами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі