вівторок, 24 грудня 2019 05:20

"Діана не розуміє, що сталося, а син боїться"

Автор: надане Юлією ЦЕПЕЦАВЕР
  Юлія Цепецавер з села Ємчиха Миронівського району Київської області обнімає доньку Діану й сина Василя. Жінка збирає гроші на пересадку нирки
Юлія Цепецавер з села Ємчиха Миронівського району Київської області обнімає доньку Діану й сина Василя. Жінка збирає гроші на пересадку нирки

— Тричі на тиждень їжджу на гемодіаліз у Білу Церкву. Процедура триває 4 години. Ще стільки ж витрачаю на дорогу, — каже 33-річна Юлія Цепецавер із села Ємчиха Миронівського району на Київщині. В неї діагностували хронічну хворобу нирок четвертої стадії. На пере­садку потрібно 2 млн грн.

— У квітні 2018 року ноги почали набрякати так, що не могла ходити, — розповідає Юлія Цепецавер. — Поїхала в лікарню. Аналізи показали проблеми з нирками. Направили в область. Вияви­лося, після операції на щитоподібній залозі нирки не змогли "викачати" весь наркоз. Їхня оболонка пошкодилася. Лікування не допомагало. Почався гемодіаліз.

На процедуру їжджу через день. Із села добираюся маршруткою до ­райцентру. Там пересідаю на електричку. У лікарню встигаю аж на третю зміну. Процедура закінчується о дев'ятій вечора. Якщо спізнююся на останню електричку, за мною приїжджають чоловік або батько.

Із чоловіком Петром Цепецавером, 37 років, виховують сина 14-річного Василя та доньку Діану, 7 років.

— Чоловік — із Закарпаття, — розповідає. — Він — комбайнер, був у нашому селі на заробітках. Почав заходити в бібліотеку, де я працювала. 26 січня прийшов до мене з великим букетом троянд. Батьки були шоковані, бо нічого не знали. Весілля справили у серпні.

— Живемо з моїми батьками, — продовжує Юлія. — Коли їду на гемодіаліз, уранці заплітаю доньку. Діана ще не розуміє, що сталося. Але каже: "Мамко, мені вже так набридла ця лікарня". А син у курсі. Дуже боїться за мене. Бо знає, що потрібно робити пересадку нирки.

Щомісяця на лікування Юлії йде 10 тис. грн.

— Два мільйони гривень на транс­плантацію — нереальна сума для нашої родини, — каже Юлія. — Петро з моїм батьком позмінно трудяться у шкільній котельні. Я за станом здоров'я працювати не можу. Надія лише на небайдужих людей.

Реквізити для допомоги:

Карта Приватбанку: 4149 4991 2844 0532 (Цепецавер Юлія Олександрівна).

Зараз ви читаєте новину «"Діана не розуміє, що сталося, а син боїться"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі