четвер, 30 січня 2020 05:35

"Дали йому 24 години, щоб утік із міста"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Онука жила у цивільному шлюбі вісім років, зараз розлучається, — пише 71-річна Надія Михайлівна з Полтавської області. — Лесі 29 років. Має дочку Машу від першого шлюбу. У Лесі проблеми по-жіночому. Лікується антибіотиками. Яке майбутнє чекає на внучку і правнучку?"

У конверт вкладає фото худої русявої жінки. Її обіймає на пів голови вищий чоловік у вишневій сорочці. Листи коментує київський біоенергетик Мирослав Олійник.

— Леся матиме третій шлюб. Теперішній чоловік намагатиметься її повернути, але вже буде пізно. Познайомиться з чоловіком, що трохи старшим за неї. Житимуть кілька років без штампу в паспорті. Потім узаконять стосунки. Леся повторює долю своєї матері. Та теж мала кілька шлюбів, але врешті знайшла своє щастя. Правнучка має хист до музики. Підтримайте її бажання розвивати ці здібності. Скоро у дівчинки з'явиться братик. Вдруге станете прабабусею.

"Внук у 6 років заявив, що пам'ятає своє попереднє життя, — пише рівнянка 52-річна Ольга Володимирівна. — Ми спочатку в це не вірили, але дещо в його розповідях ошелешило. Назвав село за 300 кілометрів від нас, яке знаходиться у Київській області. Сказав, що мав три сестри. Здивувалися, звідки дитина знає цей населений пункт. Думали, по телевізору почув. А коли Іван почав у деталях описувати все, що пам'ятає, зять не витримав. Подалися вранці на Київ. Заїхали у те село, а внук нас до його колишньої хати довів. Заходимо у двір. Пес на нас гавкає, а малого не чіпає. Хату відчиняє жінка, якій під 80. Каже, що брата поховала 2012 року. Мала ще двох сестер, але обоє недавно пішли на той світ. У нашу історію не могла повірити".

Біоенергетик дістає з конверта фото кучерявого хлопчика у футбольній формі. У дитини голубі очі, шрам над лівою бровою.

— Батьки даремно сприймають такі розповіді своїх нащадків за вигадки. Діти до 10 років пам'ятають колишнє життя, особливо якщо воно було складним або людина померла раптово, за загадкових обставин. Із віком діти забуватимуть усе, але їх продовжує тягнути у певні місця. З незрозумілих причин захочеться податися туди, де ніби ніколи не був, але все таке рідне і знайоме. Вони з легкістю можуть пригадати, як їх звали у минулому житті, кого вони любили, скільки дітей мали та якою справою займалися.

"Сестра живе у шлюбі п'ять років, — пише 38-річна Анастасія з Полтавської області. — Їхній союз важко назвати щасливим. Чоловік на 12 років за неї старший. Любить випити. Часто не ночує вдома. Недавно в житті сестри з'явився інший. Я дуже хотіла, щоб у них усе вийшло. Планували, що Даша розлучиться і вони з Іваном утечуть до іншої країни. Не знаю, як чоловік про все довідався. Він працює із впливовими людьми, які мають власну охорону. Вані почали погрожувати: або він сам зникне з життя Даші, або допоможуть. Дали йому 24 години, щоб утік з міста. Чоловік не дає Даші розлучення, контролює кожен її крок. Сестра збирає повідомлення від його коханок. Думає, вони можуть стати доказом зради у суді. Боїться, що він відбере у неї дитину".

— Влітку сестра наважиться подати на розлучення. Чоловік залякуватиме і шантажуватиме, але доньку в дружини відібрати не зможе. На деякий час Даша подасться жити у село до батьків. Згодом поїде за кордон до чоловіка, якого кохає. Забрати з собою дитину не зможе. Дозвіл на вивезення доньки не даватиме колишній чоловік. До кінця 2021 року народить сина. Коли узаконять стосунки з Іваном, повернуться жити в Україну. Отримають у спадок житло від родича.

Зараз ви читаєте новину «"Дали йому 24 години, щоб утік із міста"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі