понеділок, 06 березня 2006 17:30

Чорні люблять не лише молоко, а й млинці

Автор: фото: Степан РУДИК
  Каскадерка Наталя Коліух показує трюки на коні Аноді
Каскадерка Наталя Коліух показує трюки на коні Аноді

У суботу на Контрактовій площі в Києві справляли Масляну. Попри сніг з дощем, людей на святі зібралося чимало.

— Ми взагалі нікого не чекали, — дивується один із організаторів, Костя Крупський, 33 роки, з "Мюзік Радіо". Він — ведучий на святі.

Посеред площі напнуто синій намет, до якого вишикувалася довга черга. Там пишна жінка в білих нарукавниках роздає охочим з картонної коробки пісні млинці. Кілька випадково впускає на землю. Ті, що падають на столик, піднімає і кладе на тарілки.

Поруч із великих каструль роздають гречану кашу, приправлену цибулею і морквою.

— Можете не стояти, все одно кінчається! — гукає низький чоловік. У руках він тримає дві тарілки з млинцями та кашею і гарячий чай, який, вихлюпуючись, обпікає пальці. Млинці в тарілках засипає сніг — замість сметани.

Навпроти пам"ятника Сковороді — п"ятиметровий стовп із дерев"яним колесом. На верхівці висять електрочайник, міксер, соковижималка... Забравшись на нього, можна схопити подарунок. Хлопці штовхаються, верхні пхають ногами нижніх. Невдахи падають на розстелені під стовпом ватні матраци.

Дівчата пискляво виводять "Зєлєноглазоє таксі"

На дорозі (рух машин припинено) семеро хлопців влаштували потішну бійку: вважається, що на Масляну належить бити одне одному пики. Біля пам"ятника Сковороді стоїть білий мікроавтобус. Там Партія регіонів влаштувала караоке. Дівчата пискляво виводять "Зєлєноглазоє таксі".

Усюди на площі — жовтогарячі, малинові, білі, жовті намети, в яких роздають агітаційні листівки та передвиборні партійні газети.

Біля торгових рядів вишикувався військовий оркестр. Музиканти в зеленій військовій формі та круглих кашкетах. До інструментів прикріплені ноти. Але в них ніхто не дивиться: сніг заліплює усім очі.

По колу їздять кілька вершників, одягнутих козаками. Це кінний театр "Запорозькі козаки". Серед них дівчина у червоних чоботях і у віночку — Наталя Коліух. Неподалік чоловік у кожусі гуляє з ведмедихою на мотузці. Це Руслан Руденко, 30 років. Тварина через намордник намагається  вкусити господаря. Обоє падають, і звір тягає чоловіка за чобіт. Той сердиться. Кидають їм переважно по гривні, 50 коп.

— Мало! — вигукує чоловік. — Тому Юлічка і не слухається.

Кожен може безплатно покататися у білій кареті, запряженій білим конем. Але бажаючих мало: до синього намету підвезли нову порцію млинців.

Надвечір перестає сніжити, і починається концерт. Під Подільським універмагом виступають  "Очеретяний кіт", "Карпатіанс", "От Vinta", "Mad heads".

Публіки мало. Біля пам"ятника Сагайдачному молодь катається на чорній пластиковій тарілці з мотузкою. Хто без тарілки,  використовує руки, ноги та каптури.

Невисока дівчина підходить до сцени і гукає солістці гурту "Фарбований лис" у кофтині зі штучного хутра, фіолетових колготах та подертій джинсовій спідниці:

— Гей, вівця, ану згинь зі сцени! — і задоволена повертається до компанії.

Натовп пожвавлюється, коли на сцену виходить гурт "Чорнобривці". Усі співаки — чорношкірі. Девіс, 25 років, — у яскравому кольоровому капелюсі, схожий на Боба Марлі. Стів, 27 років, — у широких спортивних штанах. Дівчина — Івон, 21 рік, зняла біленьку кролячу шубку й залишилася у гольфі, джинсах та чоботах з кролячим хутром. Вони виконують українські народні пісні у стилі реґґі. Публіка хором підспівує: "Як барвінок, в"ється".

Після виступу учасники гурту кажуть "ГПУ", що люблять млинці.

А ви ж співали пісню Кузьми "Негри люблять молоко".

— Я й молоко люблю, — запевняє Девіс із Уганди. — Кузьма сам запропонував переспівати пісню. Тільки ми виконали її по-своєму, тепер вона називається "Чорні люблять молоко".  Нєпріятно, наші братья абижаются.

Щось оригінальне ще плануєте?

— Щойно дізналися, що до Києва їдуть "Пєсняри". Ми домовляємося, що разом виконаємо е-е-е...

— "Касів Ясь канюшину", — підказує Івон Девісу.

В Україні живуть найвродливіші жінки

— Да! — підхоплює той. — Улітку знімемо спільний кліп. — Девіс наспівує "Яся", із акцентом. Зрозуміти його важкувато.

Складно було вивчати українську?

— Так, бо вчили її самотужки, — озивається він. — Але дуже мелодійна мова, так легко співати! Навіть переробляти на реґґі нескладно.

Що найбільше у нас подобається?

— О, в Україні живуть найвродливіші жінки! — піднесено каже високий Стів із Ямайки. — Ваші чоловіки цього не цінують. А от зима не подобається, ніяк не можу звикнути до холоду, — кривиться. На голові в нього білий кашкет.

Ви співали з дівочим тріо "XS".

— Наші продюсери давно знайомi. Ідея належала їм, — пояснює Івон. — Коли знімали, я була в Англії, тому мене в кліпі нема. Але мій голос звучить.

Івон і Стів заходять у кафе "Містер Снек", беруть по горнятку кави. Автографів у них не просять.

Зараз ви читаєте новину «Чорні люблять не лише молоко, а й млинці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі