пʼятниця, 15 січня 2016 06:05

"Чоловік усе життя був донором, 60 разів кров здавав. На старості в нього діабет знайшли"

Автор: ФОТО з сімейного архіву Струсь
  Наталія і Віктор Струсь із міста Жашків на Черкащині читають ”Газету по-українськи” 10 років
Наталія і Віктор Струсь із міста Жашків на Черкащині читають ”Газету по-українськи” 10 років

— Уперше в житті щось виграла. Ще й на свій ювілей, — каже 60-річна Наталія Струсь із райцентру Жашків на Черкащині.

Вона передплатила "Газету по-­українськи" й ви­грала путівку на двох в одеський санаторій "Лермонтовський". Із чоловіком 66-річним Віктором Гри­горовичем відпочивали торік ­восени.

— У нас плутанина ­вий­шла, бо я звуся Наташа, і невістка — Наташа, — розповідає Наталія Федотівна. — Її знайомі в газеті прочитали про виграш, почали дзвонити й вітати. Вона здогадалася, що це про нас. Дзвонить і питає, чи ми брали участь в якомусь розіграші. Чоловік згадав, що в "Газету по-­українськи" квитанцію відправляли. Так довідалися про виграну путівку.

— Мали їхати в санаторій літом, але в нас онук гостював і закрутки треба було робити. Запитала, чи можна наприкінці вересня поїхати. Дозволили. Ми ще 4–5 жовтня в морі купалися. Вперше відпочивали в санаторії. Як діти були малі, десять років підряд у Сичавку їздили, двічі — в Затоку. Тепер вдома осіли.

У санаторії Наталія Федотівна лікувалася від остеохондрозу.

— Ходила на масаж, приймала лавандові ванни, — говорить Наталія Федотівна. — Чоловік усе життя був донором, 60 разів кров здавав. На старості в нього цукровий діабет знайшли. Йому призначили хвойні ванни. На руки клали парафін, це допомогло. Прописали дієтичне харчування. В обох — хронічний бронхіт, тому приймали інгаляції. Як із санаторію повернулися, Бог милував, жодного разу не хворіли. Хотілося б знову туди поїхати. Вдома одразу газету передплатили і ще раз квитанцію на розіграш вислали.

Подружжя — пенсіонери. Наталія Федотівна працювала сест­­­рою­господаркою в Жашківській районній лікарні. Віктор Григорович — механізатором, водієм, комбайнером і трактористом. Виховали двох синів — 42-річного Олега та Віталія, 39 років. Мають трьох онуків.

— Зараз важко живеться, бо ціни космічні. Все на аптеку йде. Від цукрового діабету ліки купуємо, від тиску. Не нарікаємо, бо деяким людям важче. Дивишся, що на Донбасі робиться, серце кров'ю обливається. У Жашкові є центр, де приймають допомогу учасникам АТО. Ми носили теплі кофти й шкарпетки, капусту, картоплю, закрутки. Менший син грішми допомагає. В АТО його друзі воюють.

Зараз ви читаєте новину «"Чоловік усе життя був донором, 60 разів кров здавав. На старості в нього діабет знайшли"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі