пʼятниця, 28 жовтня 2011 05:15

Колишня дружина Ющенка ходить тільки в чорному

Автор: фото З САЙТА www.blik.ua
  Світлана Ковальчук виходила на люди 12 лютого 2009 року, коли її син Андрій Ющенко отримав диплом магістра Київського інституту міжнародних відносин
Світлана Ковальчук виходила на люди 12 лютого 2009 року, коли її син Андрій Ющенко отримав диплом магістра Київського інституту міжнародних відносин

Колишня дружина екс-президента Віктора Ющенка — 52-річна Світлана Ковальчук живе у двоповерховому будинку в селі Іванковичі Васильківського району на Київщині. Переїхала сюди 2000-го, за два роки після розлучення. Взяла шлюб із Сергієм Ковальчуком. Він на 10 років молодший. Кажуть, був водієм Ющенка.

В Іванковичах приблизно тисяча жителів. У дворі сільради підстрижений газон, нові пластикові вікна.

— Знаю, що перша дружина Ющенка живе в нас, — не підводить голови від документів на столі секретар сільради Наталія Володимирівна. — Але ніколи її не бачила. Коли багатії з Києва купують у нас хати, то оформляють документи через юристів. Інколи господарів не знаємо взагалі.

Дорогу погоджується показати низенька Лідія, яка чекає у приймальні.

— Ви до церкви Андрія Первозваного їдьте, вона там на службах співає. Думаю, досі жаліє, що розвелися з Ющенком. Знайшла собі молодого, гарного. Кажуть, після розводу чоловік їй машину з водієм лишив, а вона і влюбилася в нього.

Біля церкви двоє будівельників споруджують дзвіницю. Вийняли чотири плитки і забивають палі. В будній день службу не правлять. У сусідніх будинках домофони, камери відеонагляду. Жодного перехожого, проїжджають лише машини.

— Тут ніхто нікого не знає, — каже місцевий Геннадій. Він добу через три чергує біля шлагбаума, отримує 1,2 тис. грн. — Живуть за високими парканами, з охороною ходять. Самі скромні дома по півтори тисячі "квадратів" мають. Он на той забор 16 вагонів камня пішло, а ковані ворота 12,5 тисячі доларів стоять. Один газовий магнат на свій участок тисячу смерек привіз. Каже, за Карпатами сумує, буде ліс садити.

Неподалік у дворі двоє чоловіків у шкірянках ремонтують машину. Шукають у мішку ключі для гайок.

— Це та, що під монашку косить? Вона в двухетажному домі під красною черепицею живе. Ходить тільки в чорному і шапочку, як у монашок, носить. Показує, що скромна, в маршрутках у Київ їздить, — говорить один. — Сам бачив, як на зупинці стояла. Кажуть, служанками в дом двох монахинь найняла з Києво-Печерської лаври.

З двору Світлани Ковальчук двоє чоловіків у камуфляжі виносять замащені бетоном відра. Подвір'я розміром 3х4 м майже повністю забетоноване. Між воротами і гаражем на цокольному поверсі є крите місце для машини. По металевих дротах плететься виноград. Вікна закриті жалюзі.

— Я щас махну рукой, и вас пристрелят, — високий будівельник заламує мені за спину руки, вириває фотоапарат. — Тут усе під охороною. Це приватна територія, і дорога теж. Фотографувати не можна.

Він блакитноокий, із густою бородою до грудей, як у священика. Двоє інших ходять, опустивши голову, на запитання не відповідають.

Через дорогу від обійстя закладають фундамент. Кажуть, Світлана Іванівна там будує церкву для родини. Уже знайшла молодого священика з Житомирщини, який у ній правитиме.

На дзвінок у хвіртку сусіднього будинку виходить чоловік. За його спиною великий собака у вольєрі гавкає і кидається на клітку.

— Світлана дуже замкнута, тільки вітається, — кілька разів намагається закрити переді мною двері. — Говорить тільки з церковниками. Як піст, так у неї люди в чорних рясах гостюють. Деколи круті машини привозять  знатних попів. Вона в Московському патріархаті. У нашому селі аж дві церкви російські, одну Світлана помагала строїти. Донька і син до неї часто приїжджають — самі, без охорони. Віталіна простіша, привітається, спитає, як виноград уродив. Андрій, видно, що по кабаках любить гуляти. Весь вичищений, вигладжений, як нова копійка.

Зараз ви читаєте новину «Колишня дружина Ющенка ходить тільки в чорному». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі