вівторок, 12 квітня 2016 00:10

Брати розбилися дорогою до кладовища

— Юра був теплий. Я впала на нього, кажу: "Ти ж обіцяв увечері перев'язати мені хвору ногу. А сам тут лежиш". Общупала все тіло — цілісінький. Лиш на руці й голові царапини. Не дихав. Поряд лежав хрестик, що бійці подарували, — каже 40-річна Валентина Драчко з міста Карлівка на Полтавщині.

18 березня в аварії загинули брати-волонтери 41-річний Ігор і 34-річний Юрій Печериці.

Чоловіки їхали з Карлівки мікроавтобусом "Рено" на кладовище пом'янути батька. Він помер 13 років тому цього ж дня. Ігор був за кермом, Юрій сидів поруч. На швидкості злетіли на узбіччя в посадку, за 3 кілометри від міста. Авто впало на дах. Водій випав із машини. Юрія затиснуло в салоні.

— Передня частина машини розбилася вщент. Аби витягти її, довелося вирізати дерева і викликати кран. Було видно тільки ноги Юри. Повірили, що то він, коли розпиляли машину й дістали тіло, — продовжує Валентина. Ігор — чоловік її рідної сестри 39-річної Наталії.

Брати — столяри. Мали спільну майстерню. Також ремонтували техніку й переганяли машини в АТО. Були там понад 20 разів. Возили продукти, речі, екіпіровку. Одному з бійців Ігор подарував власний бронежилет.

— Їздив у гарячі точки. Був у Горлівці, Щасті. Зустрілася з ним невипадково. Кілька разів на позицію привозив передачки з мого коледжу. Здружилися. А потім мені подзвонила його донька Аня. Мовляв, батько стільки розказував, що захотілося зі мною познайомитися. Торік весною приїхав до них у гості. А наприкінці літа одружилися. Батько казав, що знайшов собі сина, — каже 25-річний Віталій Соловей, був водієм-механіком у 92-й окремій механізованій бригаді. — Напередодні смерті в селі під Карлівкою купив дачу. Мав розводити страусів. Коли сталася трагедія, власники повернули гроші.

Ігор із Наталією був одружений 18 років. Мають двох доньок — 8-річну Єлизавету й Анну, 18 років. У старшої з Віталієм у січні народилася донька Златослава.

Юрій неодружений. Збирався зайнятися пасікою. Змайстрував вулики, знайшов сім'ю бджіл.

Зараз ви читаєте новину «Брати розбилися дорогою до кладовища». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі