четвер, 17 березня 2022 00:40

"Брат, не рвись сюди. Це навіть не Сирія"

Служба безпеки України щодня перехоплює розмови окупантів. Вони лаються, плачуть, скаржаться на голод і холод. Пиячать, крадуть у місцевих їжу, кидають поранених і загиблих.

"Газета по-українськи" відібрала найцікавіші розмови за 17 днів війни. Подаємо їх українською, зі збереженням стилістики.

— Що у вас по новинах, мам? — схлипує рашист.

— Та нех*я, Росія воює і все. А у вас?

Автор: facebook.com/brovaryregion
  Окупанти стоять на колінах у селищі Велика Димерка Броварського району Київської області. Їх затримали бійці тероборони. Рашисти мали з собою консерви та взуття,  які вкрали у покинутих будинках
Окупанти стоять на колінах у селищі Велика Димерка Броварського району Київської області. Їх затримали бійці тероборони. Рашисти мали з собою консерви та взуття, які вкрали у покинутих будинках

— Нех*я, мам. Ми стріляємо і по нас стріляють. З мінометів бомбили, двох офіцерів поранили, куски м'яса. Нам сказали, ми ще тиждень тому мали звідси з'ї**тися. Командиру дивізії передали: "Твої війська нічого не можуть зробити, ми надішлемо інші". Він сказав: "Ми будемо до останнього". Нам обіцяв, що будуть платити кожного дня 57 доларів і квартиру. Якщо Україну завоюємо, то хату дадуть, — мовчить. — Або могилу.

— Угу.

— Такі думки проскакують, сам ледь не застрелився. Пам'ятаєш, ми мали зі зброєю стрибати 23–24 лютого. 45-та бригада стрибнула — троє живих лишилося. Це ж еліта, ї**ть, ВДВ, кубінка.

— Розстріляли їх?

— По повній. Псковських вдвшників теж. Псковський командир застрелився, бо народу багато полягло — ульянівська банда, ульянівський дивізіон. 13 тільки залишилося живих і одна машина.

— Ми думали, що їх вже в кільце взяли, а вони на нас напали, бл*дь, — говорить окупант дружині.

— Їсти є?

— По будинкам пройшлися. Зайшли в один, з виду бідненький, а всередині — е*ать! Коробки від айфонів, компи. П**дец люди живуть, по кайфу, айпад собі взяв, — хвалиться.

Одне з угруповань окупантів потрапило в оточення. Їхню техніку знищили. Командири кинули підлеглих.

— Ви в оточенні? — питає дружина окупанта.

— У повному кільці. Стоїмо й чекаємо кращих прогнозів, ховаємося по полях. Із зеленчуцької колони (Зеленчуцький район Карачаєво-Черкесії в Росії. — ГПУ) залишилося троє людей.

Командир пообіцяв 57 доларів у день і квартиру

— Ти що?

— Полкан приїхав і ох*їв. Скільки пацанів лягло. Найсмішніше знаєш що? Ми тут всі неофіційно. Керівництво наше нас кинуло і з'ї**лося. Більше половини 205-ї бригади, в якій ми були, перебили. "Градами", гранатометами ї**шать кожен день.

Окупант Дмитро телефонує нареченій у Москву.

— Арта стоїть, пуляють ракети, "Гради". Бомбардування не зупиняється ні на хвилину, — каже загарбник.

— А нам сказали, що немає війни. Це спецоперація.

— Хто сказав?

— Дядя Вова.

— П*здобол він. Що ми тоді тут робимо?

— Типу роззброюєте Україну й бомбите Бендеру! Не зря все це почалося. Війна була на порозі. Вони б самі почали. Це було питання часу. Вони всі злі. Росіян ненавидять. Діма, їх треба добивати. Якщо їх не зачистити, вони озлобляться за рік-два і на нас війною попруть, — говорить жінка.

Окупант ховається в школі, де вибиті вікна. Каже матері, що на вулицях їх розстрілюють.

— Тут апокаліпсис. Я у спальник лягаю в одязі. "Град" накрив. Стільки трупів в житті не бачив. Ми розвернулися, втекли до лісу. 700 трупів наших бійців, просто м'ясо, всі розірвані. Живого місця нема.

— А далі що?

— По магазинах пройшлися. Вкрали новий відбійний молоток. Він 100 тисяч коштує. Привезу додому, якщо виживу.

Псковський командир застрелився, бо багато його народу полягло

З Миколаївського аеропорту переляканий рашист телефонує другу в Казань.

— Брат, не рвись сюди. На забій відправляють. Це навіть не Сирія, ніх*я, бл*дь. Бо тут довбають щодня. А ми їх не можемо знайти, бо немає сил та коштів. Я тобі чесно скажу: жодного патрона не витратив. Тому що українців не видно. Куди ху*рити? Безглуздо. Ганяють нас туди-сюди, як щенят, — говорить окупант.

10 березня у мережі з'явився запис розмови українця з росіянином, який живе в Калінінградській області.

— Саня, — говорить українець. — Європа запакувала нас такою зброєю, що якщо ти їдеш навіть на танку, простий Микола з кущів натискає на кнопку — і вас всіх немає. Подивися, як палять колони. А ще є така штука як "Байрактар". Літає на висоті 8 кілометрів 24 години. І просто скидає бомби. І розлітаються ваші кишки по деревах. У вас скоро нічого не буде. Ви будете їсти мох, якщо знайдете. Біжи куди-небудь. У ліс біжи, там і сиди. Вас тут покладуть.

— А в нас навіть лісів немає, щоб втекти, — каже ворог. — Нас заблокували повністю.

— Якщо вернуся додому, напишу рапорт на звільнення. Це кінчена організація, а не армія. Всі бухі, всі сині і всім по*уй, що всіх нас зараз роз**ашать. Гарахін синій, Золотський синій, командир полку синій. Усі сині, — каже окупант дружині 11 березня.

— Чому ваші давно вибралися через кордон, а ви сидите?

— Бо в нас командир полку довбо**б. У якому полку ще стільки полонених, як у нас? Зате йому дали достроково полковника й героя Росії. А в нас із 60 танків лишилося всього 18.

— Я починаю вірити українцям після твоїх розповідей.

— Та ясне діло. Ми сьогодні проїжджали місто. Воно повністю роз***шене. Нах*я, я не розумію. Наші роздовбали.

Перехопили розмову ворога, який стоїть біля Ірпеня. Жаліється колишній дружині, що йому затримують обіцяні гроші за вбивства українців.

— У нас завтра похорон. Хлопця ховають, 22 роки, — плаче жінка.

— Та бл*ть, це все не страшно! Страшно те, що нас тут кидають на бабки! Розумієш? Коротше, Надя, тільки ти мене виручиш. Тому що я "смертягу" (посмертні виплати. — ГПУ) робив на тебе, і ніхто не в курсі тут, що ми з тобою розлучені. Коли я тобі гудок скину, відправиш СМС на цей номер. Пиши.

— Секунду.

— Пиши: "Для Сафона. Надя потрапила в аварію. Вона в тяжкому стані. Не знаю, куди подіти дітей". Надюша, вибач. Я просто інакше бабки свої ніяк не висмикну. Приїду — поставлю свічку. Ось номер: +7996382414. Пацан там знає, що робити.

— Ми до Чечні їхали, а опинилися на війні в Україні, — каже матері солдат із Криму. — Згоду лише на відрядження підписали. Ніяких 53 доларів на добу і зарплати немає.

Його співрозмовниця плаче.

По магазинах пройшлися, вкрали новий відбійний молоток

— Добралися з Криму без їжі та зброї, зазнали численних втрат. По смітниках риємося, патрони шукаємо. Військову частину захопили, обікрали. Лазили по своїй розбитій техніці, шукали зброю. БМП стояла. Ракета "Байрактара" залетіла у відкритий люк. Від людей лишився фарш.

— Привіт, кохана. Що там по новинах? — запитує жінку офіцер Росгвардії, який стоїть під Бородянкою на Київщині.

— Нічого толком. 498 загиблих, 1500 поранених.

— Ти українські новини дивися, — наказує. — Соловйов й*баний хіба в окопах? Він в Італії сидить. Війни він хотів. А нам — п*здуй воюй. Що там по переговорах чути? Чого ми сюди поперлися?

— Донецьк і Луганськ просили допомоги.

— Нічого собі допомога.

— Нас тут санкціями давлять. Кажуть, що ЄС заборонило продавати євро. Наші кинулися євро здавати. З літаками жопа. Літати нема на чому. Як будемо жити, не знаю.

Поки нашого х*я не скинуть, будемо в гімні.

Керівники російських військ закликають розстрілювати підопічних, які відмовляються виконувати накази. Про це зізнаються солдати.

— Мені другий БТГр (батальйонна тактична група. — ГПУ.) вчора залишив деяких "карандашів" (солдатів або сержантів. — ГПУ). Троє просять відправити їх до Росії. В одного батька не стало. В другого дружина померла, троє дітей залишилося. Третьому треба доглядати за батьком, який вмирає від раку. Мені їх відправляти?

— Ну, ти відправляй і одразу подзвони кому треба. Нехай проб'ють інформацію. Якщо не так — кінчайте їх.

Окупант телефонує колишній дружині.

— Я в ах**ї просто, куди нас привезли, п*ари, по нам х**рять 14-й день, с**а, як х*й знає кого, б**дь!

— Ти випив?

— Випив, бо дуже страшно тут. Будинки грабуємо, щоб пожерти. Ні цигарок — ні*уя, чай куримо. Це п**дець. Тут ми мопед сп*здили, поїхали в магазин, пограбували, набрали синьки, в**али, вчора хату пограбували, курку замаринували, поїли. Два ешелони вісім вагонів "200-х" з усіх бригад, яких тут вісім штук, відправили додому! Просто їдеш, дивишся у вікно — трупаки валяються, наші пацани. Тут офіцери вішаються, самі собі в ноги стріляють, щоб їх відвезли до Москви чи в Пітер.

Російський окупант розповідає дружині про втрати.

— Вирішили прориватися на Київ болотом, втопили 60 танків. Під мінометом три дні вже. 11 трупів. Зараз витягуємо потиху.

— Чутки такі пустили, що ваші командири комп'ютерів уже накрали, шампанського.

— Це правда.

— І що вони вже втекли.

— Так, ми самі по собі, вони самі по собі. У кожного тут свої мотиви, чисто бабки. Побільше накрасти.

— Саня, ну як там у тебе? — жінка набирає сина-загарбника, який воює в Ірпіні.

Із 60 танків лишилося всього 18

— Ну як. Важко, ма.

— Ти чого? Плачеш? Саня, терпи, ти ж у нас мужик, тобі вже 29. Ти тримай себе в руках, ховайся, не геройствуй. Скільки ви там ще тусуватися будете?

— Не говорять.

— Багато ваших загинуло?

— Та багато, ма. Путін г*ндон. Ми сюди їхали на навчання. Повчилися, а потім заїхали в Україну через Білорусь. І всьо, нікуди не дінешся. Не відмовишся, бо посадять. Мені вже не треба ті командировочні й долари. Додому хочу.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «"Брат, не рвись сюди. Це навіть не Сирія"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі