пʼятниця, 23 серпня 2019 00:31

Бойовики забирають їжу в пенсіонерів

Бойовики на контрольно-пропускних пунктах при в'їзді в так звану ДНР забирають у людей продукти.

— Кажуть, що "забагато везуть", — розповідає 68-річна Лариса Олексіївна з окупованого Донецька. — У сестри на пропускному пункті окупанти забрали палку ковбаси, бо везла п'ять. За законами ДНР, стільки не можна. Але українська їжа смачніша, якісна й дешевша. Тому беремо багато.

У молоді відбирають речі особистої гігієни й техніку.

— На блокпості біля Мар'їнки у жінки хотіли забрати дві упаковки підгузків. Але вона відкупилася за 100 гривень, — говорить 31-річна Тетяна Бойченко з окупованої Макіївки. — На тому ж блоці весною одного хлопця затримали, бо віз багато ліків для хворих батьків. Думали, що зловили наркомана. Він показав чек. Бойовики сказали купити в магазині 3 літри соку. Тоді відпустили.

Між блокпостами бойовики ДНР створюють штучні черги. Затримують автомобілі й перевіряють вибірково у пасажирів документи.

— На маріупольському напрямку зробили нульовий блокпост і основний — біля села Верхньошироківське. Кожен перевіряє документи й автомобіль. Через це утворюються великі черги, — каже 36-річний Євген Приходько із захопленого Іловайська. — Посеред окупаційних контрольно-пропускних пунктів сидять ще бойовики. Вибірково можуть зупинити автомобіль і перевірити паспорти. Грошей не просять. Але час на дорозі збільшується через це на 2 години.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики забирають їжу в пенсіонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі