середа, 01 вересня 2010 04:00

Богатирі носять бочки з пивом у ресторанах

Вихідними у розважальному клубі "Олмека" у столичному Гідропарку 10 богатирів змагалися за звання найсильнішого українця.

— Мало бути 12 учасників. Двоє на тренуванні травмувалися, — каже 36-річний Василь Вірастюк, організатор і суддя. — Ми вперше проводимо змагання не на асфальті, а на піску. Більшість з учасників досі не змагалися на такому покритті.

На швидкість перекидають колеса від БілАЗа вагою 380 кг. Уперед виривається черкасець Євген Стахурський, 24 роки:

— Щоб бути сильним, замало пити протеїнові коктейлі та вживати білкову їжу. Треба по 7–10 годин на день проводити у спортзалі. Залізні м"язи наростають на залізних турніках.

Маріуполець 28-річний Олександр Лашин сім разів підіймає над головою колоду вагою 130 кг. П"ятеро учасників не можуть зрушити її з місця.

— Тут багато молодих спортсменів. Щоб бити рекорди, їм ще рік-другий доведеться тягати джипи і штовхати яхти. Знаю хлопця, який тренується на бочках із пивом. Найнявся у кілька ресторанів їх носити. Йому навіть зарплату дають.

Сергій Конюшок за хвилину переносить на 20 м чотири 30-кілограмові бочки з пивом. Його чоло і щоки покриваються потом. Мокра майка прилипає до тіла. На поле вибігає худорлявий глядач, киянин Микола Коваленко, 54 роки. Бере по бочці пива і несе до позначки "фініш". Публіка гуде від захоплення.

— Чотири роки ходжу у спортзал, — хвалиться він. — Качати біцепси я не хочу. У моєму віці це лишня показуха. Жінка полюбила мене таким, яким є.

Із Дніпра витягують катамаран. На ньому сидить дівчина у короткій спідниці. Богатирі, лежачи по черзі, тягнуть катамаран на канаті. Дехто не може зрушити з місця, штовхає його ззаду. Глядачі регочуть. Найкращим виявився Лашин.

— У 10 років старший брат Сергій відвів мене на футбол. Але для себе цікавого в цьому виді спорту я не знайшов. Спробував займатися боксом. Потім перейшов на штангу. Хотів стати схожим на Арнольда Шварценеґґера. Тепер на 82 кілограми важчий від нього. Чотири роки тренувався у холодному спортзалі, де навіть води не було, щоб після качалки помитися. Але воно того вартувало. Раніше мене називали найважчим українським важкоатлетом. Але в цьому виді спорту, буває, впрешся у результат, а перевершити його не виходить. Тому я пішов у стронгмени. Тепер маю понад 40 вправ, в яких реалізовую себе на всі сто!

Зараз ви читаєте новину «Богатирі носять бочки з пивом у ресторанах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі