четвер, 03 лютого 2022 00:20

"Батько мав шість дружин. Із жодною не затримувався"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Доньці 28 років, а досі не знайшла судженого, — пише хмельничанка Марія Володимирівна, 50 років. — Сама ходить на каву і в кіно. Світлана гарна й розумна. Працює в школі, піклується про тварин у притулку. Ми з чоловіком — медики. Мріємо про внуків. Її бабуся, знаючи, що не доживе, привітала наперед онучку з весіллям і підписала для неї листівку. Ми її зберігаємо, щоб вручити в день одруження. Можливо, так робити не треба було і через це Світлана досі без пари?"

Листи коментує київський біоенергетик Мирослав Олійник. Дістає з конверта фото Світлани. В дівчини довге каштанове волосся, тонкі брови, пухкі губи. На шиї — два золоті ланцюжки. На руці — перстень із великим синім каменем.

— До 30 років донька ви­йде заміж. Обручка на її пальці з'явиться цьогоріч. Освідчиться чоловік, з яким зараз листується в соцмережах. На сайтах знайомств судженого хай не шукає. Натрапить на афериста. Листівка від покійної бабусі шкоди не становить. Коли вручите її на весіллі, доньку це розчулить. Першою народить дівчинку і назве на честь прабаби.

"Коли я з'явився на світ, батькові було 50 років, — розповідає в листі вінничанин Олексій, 30 років. — Із матір'ю прожили в шлюбі кілька років. Батько мав шість дружин. Із жодною не затримувався. Недавно ми його поховали. На спадок претендують 19 людей. Боюся, що все відійде його останній дружині, яка молодша від нього на 45 років. Чи є в мене шанси отримати батьків автомобіль? На суд потрібні гроші. Не хочу вкладати їх даремно".

Біоенергетик запалює свічку. Обводить навколо фото чоловіка в джинсових шортах і з вудкою в руках.

— Брати участь у розподілі спадку не раджу, бо наживете ворогів. Якщо хочете забрати батьків автомобіль, доведеться сплатити за нього частину грошей іншим претендентам за спадок. Не марнуйте часу й коштів. Нерухомість забере його остання дружина, а діти ще довго ­сваритимуться за гроші, авто, мотоцикл і дві ділянки.

"Щоб побратися з хлопцем, мені ­довелося піти з дому й посваритися з батьками, — пише 30-річна Вероніка з Полтавської області. — Нас із Василем у селі прозвали Ромео і Джульєттою. Мої батьки на дух не переносили його матері. Через що наші родини ворогують, уже ніхто не пам'ятає. Але тут замішані і чари, і позашлюбні діти. Кажуть, що прапрабаба Василя завагітніла від мого прапрадіда. Про це я довідалася вже після весілля від нашої сусідки. Виходить, ми з чоловіком родичі. Тепер боюся, щоб це не вплинуло на народження наших дітей".

Біоенергетик заплющує очі. Кладе долоню на весільне фото Вероніки й Василя. На нареченій — рожева сукня. В нареченого такого ж кольору краватка.

— Родинних зв'язків між вами не бачу. Не докоряйте сумнівами, не вірте чуткам, які поширюють сусіди. Сварки між сім'ями точилися за землю та худобу. Зараз нема причини ворогувати. Вже носите під серцем сина. На його хрестинах обидві родини примиряться і зберуться за спільним столом.

"Хвилююся за сина, — розповідає в листі киянка Олена Павлівна, 46 років. — Почав зустрічатися з дівчиною. Він її кохає, а вона цим користується. Йому 20 років. Боюся, щоб після такого досвіду він у жінках не зневірився".

— Марно намагаєтеся розлучити сина з дівчиною. Де­який час ще продовжуватиме зустрічатися з нею таємно. Хоч його половинкою вона не стане, але великий слід у серці залишить. Багато грошей витягне на одяг і розваги. Через неї змушений буде раніше за однолітків піти на роботу. Коли розійдуться, в жінках не зневіриться, та стане обережніший і мудріший. Згодом одружиться з колегою. Матиме двох доньок і сина.

"Більше року тому чоловік, якого я кохала, покинув мене, — пише Наталія зі Львівщини, 46 років. — Впала в таку депресію, що весь день лежала в ліжку. Нічого не хотіла робити. Мала добру роботу, та вирішила поїхати за кордон, щоб змінити обстановку. Вдома все нагадувало про нього. Ризикнула й не шкодую. Вже пару місяців працюю в Італії. Але мені сумно на душі, самотньо. Загрузила себе роботою, працюю сім днів. Кажуть знайомі, що мій біль з роками пройде. Але це неправда. Просто мушу звикнути і з цим болем далі жити. Не знаю, що на мене чекає. Планую повернутися в Україну, але так не хочу залишатися самотньою".

Біоенергетик кладе долоню на фото кучерявої кароокої жінки, яка стоїть біля фонтану в центрі Рима.

— Минулий рік пережили непросте випробування. Завдяки цьому стали сильнішою. Не поспішайте додому, доки тут багато що нагадує про колишнього. Настав час почати все спочатку. Ви приваблюєте не одного чоловіка. Досить жити минулим. Відпустіть, пробачте, що не оцінив ваші почуття і старання. Скільки б не повертався до вас у спогадах і снах, знайдіть у собі сили перервати цей зв'язок. Так мало статися, бо на долі вам написано покохати іншого. Ваша зустріч із ним відбудеться найближчим часом. Остерігайтеся надто нав'язливого прихильника. З ним буде багато клопоту. Оберіть спокійного й доброго, в обіймах якого забудете про розпач і розчарування. Не відправляйте все зароблене родичам. Будуйте власне життя. Скоро назбираєте грошей на нове житло.

Зараз ви читаєте новину «"Батько мав шість дружин. Із жодною не затримувався"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі