середа, 28 січня 2009 18:45

Аня Войцехівська витягла подругу з-під льоду

Автор: фото надане УМНС у Волинській області
  Ірина Коренга (ліворуч) та її однокласниця й рятівниця Аня Войцехівська біля ставка в селі Голоби Ковельського району Волинської області, де дівчата провалилися під лід
Ірина Коренга (ліворуч) та її однокласниця й рятівниця Аня Войцехівська біля ставка в селі Голоби Ковельського району Волинської області, де дівчата провалилися під лід

Дві 6-річні подруги — Аня Войцехівська та Ірина Коренга — ковзалися на ставку в селі Голоби Ковельського району Волині. Іра ступила на крихкий лід і провалилася. Аня вхопила подругу за руку і спробувала витягти з крижаної води. Діти, які були неподалік, її крику про допомогу не чули.

Голобський став розташований на околиці села, неподалік будинку, де живе бабуся Войцехівської.

— Ми спочатку бавилися біля гірки. Потім прийшли дівчатка. Ми з ними не дружили, тому пішли далі по ставку, — розповідає темно-русява кароока Аня. — Іра провалилася. Та я не перелякалася. Подала руку, потім санки підштовхнула. Так за шнурочок тягла-тягла і витягла. Ми не плакали.

Ірина Коренга пробула у воді чверть години. Наскрізь промоклі дівчата побігли додому. Про пригоду подруги домовилися нікому не розповідати.

Мати Ані Войцехівської Ольга працює медсестрою в райлікарні. Батько Петро встановлює опалювальні системи. Сім"я має ще сина-третьокласника. Ірина навчається у паралельному з подругою 1-Б класі.

— Аня проговорилась у школі. У нас був четвертий урок "Основи здоров"я" . Розмовляли про безпеку на крижаних водоймах, — усміхається вчителька початкових класів Голобської школи Ольга Корольчук. — Дівча підняло руку і каже: "Витягла зі ставу подругу, не було палки, щоб подати, то я санчата підсунула". Спочатку не повірила. Але коли поговорила з Іринкою та її батьками, усе підтвердилося. Дорослі розповідали, що коли діти прибігли, в їхньої донечки вже губи синіли. Дякувати Богові, малеча навіть не захворіла. Порозтирали, обігріли, та й тим усе обійшлося.

Подруги тепер багато часу проводять удвох. Мають улюблену ляльку Віку. Войцехівській її подарували у школі — вчителі зібрали дітей на лінійку і урочисто подякували Ані за героїчний вчинок.

— То тепер у класі всі дітки хочуть подвиг зробити, — додає Корольчук. — Щодня підходять і розповідають про свої добрі вчинки. От хлопчик щойно розповів, що допоміг бабусі сумку донести.

Кандидатуру Ані Войцехівської Волинське обласне управління Міністерства надзвичайних ситуацій висуває на Всеукраїнську акцію "Герой-рятувальник".

Зараз ви читаєте новину «Аня Войцехівська витягла подругу з-під льоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі