пʼятниця, 02 вересня 2016 06:50

"Янукович — слухняний, їсть усе, що дамо"

Автор: ­Янукович Брежинський сидить на велосипеді вдома. ­Хлопця назвали на честь ­Віктора ­Януковича
  ­Янукович Брежинський сидить на велосипеді вдома. ­Хлопця назвали на честь ­Віктора ­Януковича
­Янукович Брежинський сидить на велосипеді вдома. ­Хлопця назвали на честь ­Віктора ­Януковича

— Цьогоріч Янукович пішов у перший клас. Усе питав, коли то 1 вересня наступить. Перед лінійкою з учителькою познакомився. Вона така приятна. Як її побачив, заулибався. Ми їй цвєти на перший дзвоник купили, — розповідає 31-річна Олена Брежинська зі селища Середнє Ужгородського району на Закарпатті. Її 6-річний син Янукович Брежинський пішов у перший клас місцевої п'ятирічки.

Олена з цивільним чоловіком Віталієм, батьками та п'ятьма дітьми мешкають у невеликому ромському мікрорайоні Іванівка. До нього від траси — 2 км по лісовій дорозі. Там зареєстровані тисяча ромів. Усі мають паспорти та свідоцтва про народження дітей. Серед старших людей є неграмотні.

Живуть у цегляних будинках. Мають електрику, водопровід. Жінки торгують одягом, збирають і продають гриби. Чоловіки в'яжуть віники та плетуть кошики, розводять коней, корів. Брежинські тримають курей і поросят. Віталій працює на будівництві.

Янукович — дитина він попереднього чоловіка Олени — Івана. Старші сини, Ігнасіо й Віталій, ходять у 9-й та 7-й класи. Молодший син народився 10 грудня 2009 року, напередодні президентських виборів. Більшість іванівців підтримували кандидата Віктора Януковича. Брежинські охрестили малого на його честь. Таке ім'я записали у свідоцтві про народження.

— Перед родами уві сні почула, що маю назвати сина на честь Віктора Федоровича. Тоді буде рости міцний і здоровий. Віктором не хотіла кликати. Половину хлопчиків у селі так звуть, — розповідає Олена. — Він, справді, дитина — без проблєм. За шість років не хворів, не получав уколів, ми його не наказували. Бо ж не було за що. Янукович — слухняний, неперебірливий. Їсть усе, що дамо. Канєшно, найбільше любить солодку воду та чипси.

Підготовку в садіку пройшов. Читати ще не береться, але букву "я" у книжках впізнає.

До школи сильно готувалися. Купили красіву одєжду на 1 вересня — сорочечку та джинсіки. Як він любить. Рюкзак, зошити в магазіні син вибирав сам. Хотів із героями з мультиків.

У першому класі навчатимуться 20 дітей. Це — все наші, з вулиці. Вони привикли, що малий Януковичем називається. Серед наших діток є Рамір, Тітус, Хачатур, Емеріх.

Синові його ім'я подобається. То різні слухи про нього пускали. Казали, коли почався Майдан, активісти побили нашого синочка. Брехня. За що ж його бити? Нашого Януковича всі люблять.

Тільки-но чоловік до роботи береться, він тут-як-тут, — говорить Олена Брежинська. — Все допомагає — і дрова рубає, і води наносить, і в магазін збігає. Ще й молодших сестричок, Власту й Асію, допомагає глядіти.

У школі-п'ятирічці навчаються до 10 років. Вона — для ромів. Далі переходять у звичайну сільську школу. Янукович відвідує спеціальний центр для дітей, де навчають вести господарство.

Зараз ви читаєте новину «"Янукович — слухняний, їсть усе, що дамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі