понеділок, 01 вересня 2008 18:53

Ангелу Меркель утретє визнали найвпливовішою у світі
5

Канцлер Німеччини Ангела Меркель щороку відвідує Вагнерівський фестиваль оперного мистецтва у баварському місті Байрейт. Фото 25 липня 2008 року
Фото: фото: reuters/Aleхandra Beier
Голова Федеральної корпорації зі страхування депозитів у США 55-річна Шейла Бейр — друга за впливовістю у світі
52-річна Індра Нуї, виконавчий директор американської компанії ”ПепсіКо” щороку заробляє 12,7 мільйона доларів. Журнал ”Форбс” залишив за нею третє місце в рейтингу впливовості
Ангела Брелі, 46 років, у списку найвпливовіших жінок, посіла четверту сходинку. Вона очолює американську страхову компанію ”Велл Поїнт”
П’ята за впливовістю у світі — американка Синтія Керрол, 51 рік. Жінка очолює гірничо-добувну компанію ”Енло-Амерікен”. У неї четверо дітей

Федерального канцлера Німеччини, 54-річну Ангелу Меркель, американський журнал "Форбс" третій рік поспіль визнає найвпливовішою жінкою світу. Вона випередила інших учасниць рейтингу за кількістю і характером згадувань у пресі та за обсягом підконтрольних фінансових потоків. Загалом у руках сотні бізнес-леді, жінок-політиків, працівниць ЗМІ та некомерційних лідерів зосереджено понад $35 млрд.

Перше місце Ангелі Меркель віддали за те, що "економіка Німеччини нині у чудовому стані".

— Рівень безробіття постійно знижується, — кажуть журналісти "Форбс". — Канцлер зуміла збільшити фінансову допомогу при народженні дітей. Приділяє увагу екологічній сфері.

Ангела Меркель входить до трійки європейських політиків, які отримують найбільшу зарплатню. За рік канцлер заробляє понад 260 тис. євро. Її чоловіка, професора хімії 59-річного Йоахіма Зауера, іноді називають "пан Меркель". Однак Зауер запевняє, що саме він — головний у сім"ї.

Друге місце у списку посіла 55-річна Шейла Бейр. Вона очолює Федеральну корпорацію зі страхування депозитів США.

— Своїми діями Бейр намагається попередити фінансову паніку у світі, — зазначає "Форбс".

На третьому місці у рейтингу найвпливовіших жінок опинилася 52-річна Індра Нуї — виконавчий директор американської компанії "ПепсіКо". "Форбс" пише, Нуї "розширює продаж їжі та напоїв у всьому світі, попри те, що американці вже менше купують чіпси та газовану воду".

2005-го найвпливовішою жінкою світу назвали держсекретаря США Кондолізу Райс. Нині 53-річна політик посідає в рейтингу сьому сходинку. Українська прем"єрка 47-річна Юлія Тимошенко у списку найвпливовіших жінок світу стала 17-ю. Хіларі Клінтон, 60 років, опинилася на 28-й позиції. Її ім"я найчастіше згадували у пресі під час президентської кампанії у Сполучених Штатах.

Зараз ви читаєте новину «Ангелу Меркель утретє визнали найвпливовішою у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі