вівторок, 24 квітня 2018 05:20

Андрія Щербину три з половиною роки вважали зниклим безвісти

У Гайсині на Вінниччині поховали бійця АТО 40-річного Андрія Щербину. 3,5 року його вважали зниклим безвісти.

— Чоловік пішов на війну добровольцем, — говорить дружина Ірина Щербина. — Воював у складі батальйону "Донбас". Брав участь у визволенні Попасної, Лисичанська та Мар'їнки. У серпні 2014 року його відправили в Іловайськ. За кілька днів зв'язок обірвався. Ніхто не міг точно сказати, що з ним сталося. У дітей взяли зразки ДНК, але збігів не виявили. Вірила, що Андрій живий.

Боєць народився у селищі Дубівський Антрацитівського району на Луганщині. Після армії залишився служити у Луганському прикордонному загоні. Був помічником начальника застави. 2004-го звільнився і переїхав на Вінниччину. З дружиною оселилися у її батьків. Мали двох доньок. Аліні зараз 14 років, Діані — 4.

— Без чоловіка важко виховувати дітей, — каже Ірина. — Через безгрошів'я змушена була подати позов до суду, щоб Андрія визнали умовно загиблим. Так могли б отримувати допомогу. За кілька тижнів мені повідомили, що знайшли останки чоловіка. Він загинув в Іловайському котлі. Був похований у безіменній могилі на Краснопільському кладовищі в Дніпрі.

Зараз ви читаєте новину «Андрія Щербину три з половиною роки вважали зниклим безвісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі