вівторок, 17 травня 2016 05:00

Анатолій Мележик написав прощальну записку у "Фейсбуку"

Автор: ФОТО З особистого архіву Анатолія Мележика
  Журналіст Анатолій Мележик працював у полтавському філіалі ”Громадського ТБ”. У своїй смерті звинуватив керівника Богдана Звягольського
Журналіст Анатолій Мележик працював у полтавському філіалі ”Громадського ТБ”. У своїй смерті звинуватив керівника Богдана Звягольського

Журналіста 33-річного Анатолія Мележика поховали на кладовищі села Розсошенці під Полтавою. 11 травня він повісився.

— Толя був фанатиком своєї справи. Постійно думав про нові сюжети. Це була моя кохана людина, що подарувала найкращі моменти в житті. Хай спочиває із миром, — каже 27-річна Людмила Гудзь, дівчина Анатолія.

На похорон прийшла сотня людей. Священика не було.

Анатолій працював у місцевому філіалі "Громадського ТБ". Про самогубство сповістив на сторінці у "Фейс­буку". Звинуватив у ньому керівника Богдана Звягольського. Повідомлення запрограмував так, що з'явилося за годину по смерті.

"У моїй смерті винен Богдан Звягольський. Ти, Богдан, забрав у мене все: кохану людину, роботу і репутацію. Нехай принесуть тобі щастя ті $800, що віддав тобі 9 травня 2016 року. Згадай, як ти змушував мене "зізнатися" і написати про це у "Фейсбук". Усе згадай і живи далі. Автомобіль, ноутбук, особисті заощадження в сумі 10 тисяч гривень та все, що в мене є, заповідаю Людмилі Гудзь. Коли ви будете читати цей пост, мене вже годину не буде в живих", — ідеться в дописі.

Поліцейські виїхали за місцем проживання ­Мележика.

— Відкрили двері — він був у петлі. Слідів на тілі, що вказували б на насильницьку смерть, не мав, — говорить Юрій Сулаєв з обласної поліції.

Анатолій Мележик понад рік працював на "Громадському ТБ". У жовтні 2015-го невідомі спалили його машину. А наприкінці квітня цьогоріч Звягольський звинуватив журналіста в крадіжці 20 тис. грн.

"Мележик підозрюється у викраденні моїх коштів і мого паспорта. Про що я подав заяву до поліції. Мої підозри ґрунтуються на відео з камери спостереження й висновках поліграфа", — писав у соцмережі.

Пізніше Звягольський повідомив, що журналіст повернув гроші й вибачився. Пообіцяв забрати заяву з поліції.

Правоохоронці відкрили кримінальну справу за підозрою у доведенні Мележика до самогубства.

Зараз ви читаєте новину «Анатолій Мележик написав прощальну записку у "Фейсбуку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі