понеділок, 06 жовтня 2008 18:49

Алла Нітченко народила різнокольорових синів

Автор: фото: Валентина ТИМОШКО
  Алла Нітченко доглядає синів Микиту (ліворуч) і Дениса у хаті бабусі Віри Плиско в селі Іванівка Чернігівського району. Батько хлопчиків шрі-ланкієць Нізан поїхав у службове відрядження. Він продає чай
Алла Нітченко доглядає синів Микиту (ліворуч) і Дениса у хаті бабусі Віри Плиско в селі Іванівка Чернігівського району. Батько хлопчиків шрі-ланкієць Нізан поїхав у службове відрядження. Він продає чай

26 -річна Алла Нітченко із села Количівка Чернігівського району 28 червня з різницею в 15 хв. народила двох хлопчиків — біленького й темношкірого. Місяць тому  приїхала в сусідню Іванівку до бабусі, 74-річної Віри Плиско — до кінця літа пролежала з дітьми в обласній лікарні.

Надвечір у хаті запалюють свічку. Малюки сплять.

— Коли родила синів, чоловік пообіцяв на кожен палець купити мені по каблучці, — каже Алла. — Але обіцянки не виконав — доки ми лежали в лікарні, щодня по 200–400 гривень на ліки витрачали. Молоко в мене перегоріло, купуємо дитяче харчування. На місяць більше тисячі йде. Корови своєї не маємо. Молоко беремо в сусідів по дві гривні за літру.

Діти прокинулися і плачуть. Я беру на руки світлішого. Він пахне молоком, чистий, доглянутий.

— Це Денис, — каже Алла. — А темненький — Нікітка. Він у татка вдався.

Чоловік Алли — 29-річний індус Нізан, громадянин Шрі-Ланки. Він легально працює в Україні, торгує чаєм, їздить "славутою". Із Аллою живуть у цивільному шлюбі. Познайомилися влітку 2006-го.

— Нізан їхав машиною у справах із Києва, зупинився в Количівці, — згадує Алла. — Певно, я йому в душу запала. Так настирливо признавався в коханні, що я здалася. Подружки казали: "Він же такий темний...".

— І мене ніхто не слухав, — перебиває бабуся Віра Авіловна. — Хотя як добрий чоловік, то з будь-яким можна жить. Аби не алкоголік.

Алла — сирота з 11 років. Мати і батько померли від хвороб серця. Старший брат Олег п"ять років тому поїхав на заробітки до Москви і зник.

Молоко в мене перегоріло

— Одружитися не змогли, бо не прийшли зі Шрі-Ланки документи, що Нізан там не був одружений, — веде далі Алла. — Проте обручку подарував, сказав: "Щоб на тебе люди скоса не дивилися".

Прізвища чоловіка Алла не називає. Пояснює, що Нізан соромиться популярності.

Доки говоримо, малюки розплакалися. Алла по черзі годує їх.

— Нізан більше любить біленького, спить із ним, — каже. — Денис із характером, як чогось хоче, голосно заявляє про це. А Нікітка може заплакати за компанію.

Хлопчиків записали на прізвище Нітченко. Нізан хоче охрестити дітей, повідомив про це своїх батьків у Німеччині. Його мати Глорія працює там  перекладачем.

— Нізан закінчив київський вуз, розмовляє англійською й російською, — розказує Алла. — Повернутися до Шрі-Ланки не зміг, бо там громадянська війна.

— Борщ та сало любить?

— Він нашої їжі не хоче їсти, — сплескує руками Віра Авіловна. — Хіба раз картоплі з грибами скуштував, сказав, що добра. Він собі рис варить, а до нього рибу та м"ясо готує. Туди стільки спецій сипле, я попробувала — аж рот роздирає!

Зараз ви читаєте новину «Алла Нітченко народила різнокольорових синів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі