понеділок, 18 лютого 2008 15:41

Актор Борис Хмельницький помер від раку

 

Помер актор Борис Хмельницький. Глядачі знають його за фільмами "Стріли Робін Гуда" та "Балада про доблесного лицаря Айвенго". У 67-річного артиста був рак.

Хмельницький понад місяць не виходив із дому. Уночі на суботу він упав у кому. Друзі — актор Леонід Ярмольник і реставратор Сергій Богословський — поїхали до лікарні. Серце актора зупинилося в суботу об 11.30.

Борис Хмельницький народився в російському місті Уссурійськ. Його батько був військовим. Кілька років родина жила у Львові. Там Хмельницький закінчив музучилище. Став диригентом, але за фахом не працював. Згодом вступив до Щукінського училища. 1964-го влаштувався до Московського театру на Таганці. Там працював 23 роки. Товаришував із актором Володимиром Висоцьким. Той упадав за сестрою Хмельницького — композиторкою Луїзою.

— Володя часто стояв перед нашими дверима на колінах із букетом троянд, — згадував Борис. — Але Луїзі подобалися високі чоловіки, а Висоцький був низенький.

— У Хмельницького було прізвисько Бембі (оленятко з голлівудського мультфільму. — "ГПУ"), — говорить режисер Юрій Любімов. — Він був дуже наївний. Сам не брехав і думав, що всі люди такі. Обожнював обох своїх дружин.

Актор уперше одружився в 35 років із однокурсницею Маріанною Вертинською — донькою шансоньє Олександра Вертинського. Та якось повернувся з відрядження й застав її в ліжку з чеським бізнесменом Зораном Казимировичем. Хмельницький подав на розлучення. Донька Даша залишилася з ним. Нині їй 29 років, вона займається дизайном.

Згодом артист побрався з психологом Іриною Гончаровою. Кажуть, вона била його доньку. Хмельницький подав на розлучення, почав пиячити.

— Не люблю батька Попелюшки, — якось сказав він. — Якою треба бути ганчіркою, щоб дозволяти мачусі принижувати свою доньку.

Борис Хмельницький знявся в 50 фільмах. Першою роллю був поет-солдат у стрічці українського режисера Леоніда Осики "Хто повернеться — долюбить". Останньою — козацький отаман у фільмі Володимира Бортка "Тарас Бульба". Поховали артиста на Кунцівському цвинтарі в Москві.

Зараз ви читаєте новину «Актор Борис Хмельницький помер від раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі