пʼятниця, 17 липня 2009 11:49

Як приховують хвороби лідерів

Автор: фото: AP/Cristobal Herrera
  Фідель Кастро переніс кілька операцій на кишківнику
Фідель Кастро переніс кілька операцій на кишківнику

Лідерові КНДР 67-річному Кім Чен Іру лишилося жити кілька місяців. У нього рак підшлункової. Про це повідомили у південнокорейських ЗМІ. Чутки про хворобу "любого лідера" почали точитись торік. Тоді Кім зник з очей громадськості на чотири місяці. Подейкували про інсульт та його можливу смерть. Утім, у Корейській народно-демократичній республіці наголошують: лідер живий і здоровий, бере участь у військових, спортивних і розважальних заходах.

2006-го тодішній кубинський лідер Фідель Кастро, якому зараз 82 роки, також упродовж кількох місяців не з"являвся на публіці. Невдовзі стало відомо: він переніс кілька операцій на кишківнику. З"явилися чутки, що в нього рак. Фідель спростував їх, але незабаром передав владу своєму  молодшому братові Раулю Кастро. Фідель пережив більше 600 замахів.

Стан здоров"я лідерів держав, їхні хронічні хвороби та навіть причини смерті зберігають у суворій таємниці. Про багаторічне лікування колишнього президента Франції Франсуа Міттерана від раку простати стало відомо лише після його смерті. 1996 року його особистий лікар Клод Гюблер видав книгу "Велика таємниця". У ній розповів, як Міттеран приховував свою хворобу: наказував лікареві ховати крапельниці із препаратами під пальто, спалювати ампули й шприци — боявся, що їх знайдуть агенти іноземних спецслужб і повідомлять французам, що їх президент — хворий.

Про нинішього лідера Франції 54-річного Ніколя Саркозі відомо лише, що він займається спортом з особистим тренером, колишньою танцівницею Джулі Імперіалі. Вона нібито допомогла Саркозі скинути зайві 4 кг й відмовитися від звички пити на ніч какао.

Про здоров"я президента США 47-річного Барака Обаму, німецької канцлерки 55-річної Ангели Меркель, президента Російської Федерації 43-річного Дмитра Медведєва та прем"єра Росії Володимира Путіна, 56 років, невідомо нічого.  

Зараз ви читаєте новину «Як приховують хвороби лідерів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі