пʼятниця, 04 травня 2018 05:25

"Я утекла. Документи не повернули"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Син одружився у ­червні 2016 року, — пише 49-річна Валентина з Сум. — З ­невісткою Юлею ­поїхали на заробітки, бо тут ­роботи за фахом не знайшли. Перед від'їздом планували продати своє авто, але не вийшло. Донька Ірина закінчила університет, та пари поки не зустріла".

Листи коментує київський ­біоенергетик Мирослав Олійник. Сканує долонею фото подружжя. Вони — в чорних шкірянках.

— Авто виставлять на продаж, але покупець з'явиться не скоро. Запасіться терпінням. Діти приїдуть із заробітків новим автомобілем. Довго вдома не сидітимуть. За місяць знову подадуться за кордон. Змінять роботодавця. Влітку почнуть заробляти більше. Донька свою пару уже зустріла. Поберуться наступного року, хоча заручини можуть влаштувати восени.

"Не можу знайти нормальну роботу, — пише 23-річна Анастасія з Київщини. — Запросили на кастинг у модельне агентство. Влаштували дві фотосесії. Запропонували поїхати на півроку в Польщу. Я віддала свої документи на оформлення робочої візи. За тиждень до виїзду покликали ще на один кастинг. Сказали, що зніматимуть на відео. Коли зайшла — оніміла. Серед офісу поставили ліжко. На ньому лежав голий чоловік. Навколо чотири камери. Запропонували роздягтися і показати, що я вмію у ліжку. За зйомки в порнофільмах обіцяли 3 тисячі доларів у місяць. Утекла. Документи не повернули. Доведеться відновлювати паспорт".

Вкладає у конверт фото. Висока брюнетка з карими очима одягнута в білу міні-сукню і коричневі чоботи до колін.

— Не шкодуйте, що не поїхали на заробітки. Вас хотіли завербувати у сексуальне рабство. Не женіться за пропозиціями про високооплачувану роботу. Гідних варіантів поки не буде. Участь у конкурсах краси та зйомки в рекламних роликах дозволять не залишитися без грошей. У серпні зустрінете чоловіка, який забезпечуватиме. Зараз він на стадії розлучення. Ще кілька років ділитиме з дружиною майно і дітей. Тому про другий шлюб задумається не раніше 2020-го. Якщо готові чекати, то варто погодитися на пропозицію пожити в цивільному шлюбі.

"Вдома жодного дня не буває спокійно, — пише Ніна Андріївна із міста Миргород Полтавської області. — Живу з чоловіком і 28-річним сином. Досі неодружений. Має дівчину, але додому не приводить. Хочемо продати хату. Але вже три роки не виходить. Шукаємо будинок, у якому нам трьом буде добре".

Вкладає у конверт фото. Чорнява жінка в синьому костюмі стоїть на порозі хати. Тримає куртку.

— Не підганяйте сина одружуватися. Із дівчиною не знайомить, бо в почуттях до неї невпевнений. Поки що не зустрів долю. На знайомство з невісткою чекайте влітку. Поїдуть разом на відпочинок. Продаж дому відкладіть до липня. Пропонуватимуть обмін, але на удвічі менше за ваше помешкання. Якщо планували переїзд до столиці, то цю пропозицію варто розглянути.

"Живемо з чоловіком майже 50 років, — розповідає в листі вінничанка Лариса Іванівна, 67 років. — Я все прощала йому, бо любила. Але цього року він зрадив із молодшою на 30 років жінкою. Вивела його на чисту воду, хоча усе заперечував. Боляче, що так учинив. Тепер не довіряю йому".

— Думаєте над розлученням. Та легше від цього не стане. Картатимете себе, що виставили за двері чоловіка, до якого мали почуття все життя. Пробачити вийде не скоро. Він кається у скоєному. Стосунків із тією жінкою не підтримуватиме. Понад усе боїться втратити вас.

"Донька Світлана у грудні торік стала матір'ю, — розповідає у листі 67-річна Тамара Олексіївна із Житомира. — Їй 40 років. Заміжньою не була. Від кого завагітніла, не зізнається. Перехворіла на грип. Перейми почалися на 28 тижні. Народила 900-грамове немовля. Лікарі зберегли йому життя. Півтора місяця немовля лежало в реанімації, ще два місяці у перинатальному центрі. На лікування витратили купу грошей. Чоловік узяв два кредити. Як їх повертатимемо, ніхто не знає".

Надсилає фото Світлани з батьком Ігорем. Він — в окулярах, має сиві бороду й вуса. Обіймає вагітну доньку. Та носить червоний браслет на правій руці. Біоенергетик запалює свічку, сканує долонею світлину.

— Дарма думаєте про матеріальне. Дякуйте Богу, що подарував онука. Лікарі не один місяць боролися за життя недоношеного немовляти. До 3 років наздожене в розвитку однолітків. Готуйтеся щомісяця навідуватися до окуліста й невропатолога. Довіряти діагнозу одного спеціаліста не слід. Обстежтеся в кількох медиків. У вашій родині народилася талановита дитина. Має гарний музичний слух. Гратиме одразу на кількох інструментах.

"Сину Миколі — 32 роки. Має дружину і двоє дітей, — пише рівнянка Галина, 62 роки. — Жили добре. Невістка родом із Криму. Коли почалася війна, вона повернулася до батьків. Син поїхав із нею. Живуть там у чужій квартирі. Роботи нормальної не мають, грошей не вистачає навіть на продукти. Стосунки почали псуватися, постійно сваряться через ревнощі. Невістка виганяє сина з дому. Потім кличе назад, шантажує дітьми. Син поїхав на заробітки. Хоче назбирати грошей, щоб купити житло".

— Влітку невістка повернеться з Криму. Син заробить на перший внесок. Захочуть придбати житло у кредит. Гроші хай позичають у перевіреній фінансовій установі. Стережуться кредитних спілок і квартирних шахраїв. Стосунки між ними налагодяться. Задумаються над третьою дитиною.

Зараз ви читаєте новину «"Я утекла. Документи не повернули"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі