середа, 27 квітня 2011 04:00

65-річна породілля ховає дитину в квартирі

Автор: фото: Валентина ОСТЕРСЬКА
  Валентина Підвербна з Чернігова годує свою двомісячну доньку сумішами. Лікарів до дитини не допускає — боїться, що органи опіки можуть забрати  в неї дівчинку
Валентина Підвербна з Чернігова годує свою двомісячну доньку сумішами. Лікарів до дитини не допускає — боїться, що органи опіки можуть забрати в неї дівчинку

23 квітня виповнилося 2 місяці доньці 65-річної Валентини Підвербної із Чернігова. Дівчинку вона назвала Марією, по батькові записала Олександрівною.

Завагітніла шляхом штучного запліднення. Витратила на це понад 40 тис. грн.

— Валентинівною не захотіла записувати, бо Валентина великомучениця, — каже. До квартири не пускає. Розмовляємо в коридорі. З помешкання долинає дитячий плач.

— Не спить, — нервує мати. — Зараз я їй соку дам, подождітє.

Клацає замком. Чути, ще й ланцюжок накидає.

— "Моя, моя, моя хороша дєвочка", — чути крізь двері. За 10 хв. знову виходить у коридор.

Місяць Валентина Підвербна з дитиною жила в обласній дитячій лікарні. Журналістів до неї не пускали. Ніхто не провідував. Через це мати почала нервувати. Хтось сказав, коли вона не навчиться доглядати за дитиною, маля відберуть. Це так зачепило породіллю, що вона і пішла додому.

— Годую смєссю "Нестле", через кожні 3 часа, як мені й говорили. Я вмію її готовить. Водичку закип'ятила, остудила, мірною ложечкою відміряла в пляшечку смєсі, розбовтала. 36 гривень коробочка, розходиться швидко.

До помешкання підходить листоноша. Принесла Валентині "дитячі" 8200 грн і ще 4100 — переказ із Росії від якоїсь жінки.

Чернігівка забирає гроші. За 5 хв. іде заспокоювати доньку.

— Нікому її не віддам. Хай тіки попробують отобрать. Я не п'яниця, не наркоманка, пенсію получаю, на учьотє у психбольниці не стою.

У дитячій лікарні з матір'ю працював психіатр.

— Я сама попросила, щоб його позвали. Була така розстроєна, шо в мене хочуть забрать дитя. Він поговорив со мною. Просила, щоб дав справку, що я здорова. Не дав. Що там понаписував, не знаю.

Медики розповідають, що породілля погано доглядала маля.

— За місяць я свою дєвочку ні разу не купала. Холодно ж, не приведи Бог заболіє. Підмиваю тільки, посипаю присипкою, кремом мажу. Годую трохи груддю. Молока-то в мене совсєм мало. У квартіру не пускаю, бо дивитися там нічого. Вєщі розкидані. Усього не розкладеш в малєнькой комнатє.

Пропоную допомогти спустити візочок у двір, щоби погуляти з дитям. Вона відмовляється. Сусіди кажуть, дівчинка плаче і вдень і вночі.

Лікарі пропонують тимчасово оформити дочку до прилуцького Будинку маляти.

— Мати не допускає медиків до квартири, — каже Людмила Овсієнко, заступник головного лікаря дитячої поліклініки №1. —  Дитина постійно збуджена, плаче. Її мати практично не реагує на це. Себе вважає постійно втомленою і роздратованою. Губиться в часі, не знає, коли останній раз годувала немовля. Відмовляється від памперсів, лише зрідка підмиває доньку.

Зараз ви читаєте новину «65-річна породілля ховає дитину в квартирі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі